Şube Müdürü Nasıl Olunur? MEB Personeli Olma Şartları Ve Maaşları

Şube Müdürü Nasıl Olunur? MEB Personeli Olma Şartları Ve Maaşları

Bu makalemizde Şube Müdürü nasıl olunur? Sorusunun cevaplarını araştıracağız ve bulduğumuz yanıtları sizlerle paylaşacağız. MEB personeli olma şartları ve maaşları hakkında bilgi verdik. Peki maaşları ne kadar?

Şube Müdürü nasıl olunur? Sorusunun cevabını verebilmek için öncelikle hangi sektörde Şube Müdürü olunmasının istendiğinin bilinmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda Şube Müdürü olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden (iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, muhasebe) mezun olmak, devlet memurluğunda en az 3 yıl (2 yılı bakanlıkta olmalı) görev yapmış olmak gerekmektedir. Özel sektörde Şube Müdürü pozisyonunda görev alabilmek için, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun ve istenilen pozisyonda ya da bir alt pozisyonunda tecrübe sahibi olunması gerekmektedir.

Bankada Şube Müdürü olabilmek için de üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden (iktisat, bankacılık ve finans, işletme, çalışma ekonomisi) mezun olmak ve bankada farklı görevlerde çalışmış olmak gerekmektedir.

Şube Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Şube Müdürlüğü görevini hangi iş kolunda icra ediyorsanız, o iş koluna göre ücretlendirme yapılmaktadır. Şube Müdürü maaşları ne kadar? Sorusunun cevabı devlet kadrolarında, bankada ya da özel sektörde çalışma durumuna göre değişiklik göstereceği şeklindedir.

Şube Müdürü Ne İş Yapar?

Şube Müdürü ne iş yapar? Sorusuna verilecek cevap, Şube Müdürü’nün çalıştığı sektöre göre yapacağı işin değişiklik göstereceği olacaktır.

Banka Şube Müdürü, banka ürünlerinin, kredi kartlarının satış planları ile ilgili strateji geliştirmek, şubede çalışan ekibe liderlik etmek, bütçeden ve şube fonlarından sorumlu olmak, personelin eğitim ihtiyacını ve programını oluşturmak, müşterilerin problemlerinin çözülmesine liderlik etmek vb gibi işleri yürütür.

MEB Şube Müdürü, sorumlu olduğu işlerin yürütülmesini sağlamak, ilgili yazışmaları yapmak, yapılan işlerin denetlenmesi ve takibi, toplantılara katılmak, belgeleri ve yazışmaları imzalamak vb gibi görevleri yürütür.

Özel Sektör Şube Müdürü görevleri, bulunduğu şubeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin İnsan Kaynakları Müdürü ile Finans Müdürü farklı görevleri yerine getirmektedirler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.