Depremzede Kira Yardımı Devam Etmeli! Mağduriyet Devam ediyor

Depremzede Kira Yardımı Devam Etmeli! Mağduriyet Devam ediyor

Depremzedelere kira yardımı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından yapılmaya başlanmıştı. Konutu teslim edilmeyen ve kendi imkanları ile ev kiralayanların mağduriyeti halen devam ediyor.

Depremzede Kira Yardımı Devam Etmesi Gerekiyor.

Konut çıkmayan ve kendi imkanları ile ev kiralayanlar halen kirada oturmaktadır. Bu anlamda kira yardımı en az 1 yıl daha uzatılmalı veya ev verilene kadar ödeme yapılarak mağduriyetleri giderilmeli. Bilindiği üzere AFAD 1 yıl olarak açıklamıştı.

11 ili etkileyen depremler sonrası AFAD, afetzedelere bir yıl sürecek kira yardımı ödemelerini yaptı. Yeni yıla girilmesiyle birlikte "Depremzede kira yardımı uzatılacak mı, ne zaman bitiyor?" soruları gündeme geldi.

Depremde yıkılmış, yıkılacak veya ağır, orta hasarlı binaları bulunan ve çadırlarda kalmak istemeyen afetzedelere kira ve barınma yardımı sunuluyor. Depremzede kira yardımı başvuruları AFAD tarafından alınıyor. Bir yıl süreyle verilmesi planan desteğe ilişkin "Depremzede kira yardımı uzatılacak mı?" sorusu araştırması başladı. İşte, güncel bilgiler.

Depremzede Kira Yardımı Uzatıldı Mı, Ne Zaman Bitiyor?

Afetzede kira desteğinin 1 yıl süre ile ödeneceği belirtilmişti. Depremzede kira yardımı ödeme süresine dair ise henüz bir açıklama bulunmuyor. Konuya ilişkin paylaşım yapıldığında haberimize eklenecek.

Depremzede Kira Yardımı Ne Kadar?

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ardından depremde ev sahibi olanlar için 5 bin TL, kiracı olanlar ise 3 bin TL olarak ödeme yapıldığı biliniyor.

Depremzede kira desteği için başvurular e-Devlet şifresi ile "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" ekranından alınıyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.