Milli Emlak Uzmanı Nasıl Olunur? Genel Müdürlük Yaş Şartı Nedir?

Milli Emlak Uzmanı Nasıl Olunur? Genel Müdürlük Yaş Şartı Nedir?

Pek çok kişinin araştırdığı konuların başında gelen Milli Emlak Uzmanı nasıl olunur hakkında detaylı bilgilere sahip olmak gerekir. Peki Milli Emlak Genel Müdürlüğünde çalışabilmek için yaş şartı nedir? İstenilen bölümler neler?

Milli emlak uzmanı nasıl olunur? Milli emlak uzmanı olmak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tüm şartların yerine getirilmesi gerekir. Hukuk, işletme, iktisat, siyasal bilgiler, mimarlık, mühendislik, fen ve edebiyat bölümlerinden her hangi birinden mezun olunması gerekir. Geçerliliğini koruyan KPSS puanından belirlenen asgari puan türüne ulaşılması ve kişinin sınavın yapılacağı yılın ilk ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olması çok önemlidir.

Milli Emlak Uzmanı Ne İş Yapar?

Milli emlak uzmanı ne iş yapar? Milli emlak uzmanlarının başlıca görevleri bağlı oldukları bakanlığın görevlerini yerine getirmek ile çalışmaların hepsinde uzmanlık hizmetleri vermektir. Mevzuat takibi yaparak alakalı çalışmalarda bulunmak ve meslek alanında güncel bilgilerin takip edilmesidir. Uzman olarak yardımcılarına destek sağlamak ve buna benzer görevleri yerine getirmek ile sorumlu olmaktadırlar. Yurt içi ve yurt dışında olan toplantıları bilgiye sahip olmak ile toplantılarda çalışmalara katılmak başlıca görev ve sorunlulukları arasında yer almaktadır. Ayrıca bakanlığın görev alanı içerisinde Ar- Ge hizmetlerini sağlamak mesleğe sahip olan kişilerin yapması gereken görevlerdir.

Milli Emlak Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Milli emlak uzmanı olmak isteyen kişiler tarafından merak edilen konulardan biri de maaşları olmaktadır. Milli emlak uzmanı maaşları ne kadar? Bu mesleğe sahip olan kişilerin ortalama maaşları 7 bin TL üzerinde olmaktadır. Ayrıca milli emlak uzmanı en düşük maaş 6 bin TL olup en yüksek maaş ise yaklaşık olarak 10 bin TL üzerinde olduğu belirlenmektedir. Meslekte kariyerde ilerleme oldukça maaş oranlarında da farklılık ve çok daha fazla artış olması mümkün olacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.