2021 Jandarma Bekçi Alımı ve 10 Bin Polis Alımı (Adayların Talebi)

2021 Jandarma Bekçi Alımı ve 10 Bin Polis Alımı (Adayların Talebi)

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü 2021 jandarma bekçi alımı ve 10 bin polis alımı yapacağını duyurdu. işte bekçi olma ve polis olma detayları şöyle;

2021 jandarma bekçi alımı ve 10 bin polis alımı için polis ve bekçi alımı bekleyen adaylara müjde verildi. 2021 yılı içerisinde hem jandarma bekçi alımı hem de polis alımı yapacağını duyurdu. Aranılan şartlara uygun olan adayların başvuru ilanı geldikten sonra başvuru yapabilirler.

Jandarma bekçi alımı sayısı belli olmasa dahi 10 bin polis alımı yapılacaktır. Ayrıca 1837 komiser yardımcısı alımı olacağı da beklenmektedir.

Jandarma Bekçi Olma Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı, en az lise mezunu olmalı fakat kurumlar isteklerine göre lise, ön lisans ya da lisans mezunları alabilmektedirler. Sadece erkek adayların başvuracağı bekçilikte boy olarak 167 cm’den fazla olmalıdır. Başvuru yaptığı ilde en az bir yıl ikamet etmesi gerekmektedir. Jandarma bekçi başvuru şartları arasında 18 yaşını tamamlamış 30 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Kamu haklarından mahrum olmamalı, memuriyetine engel durumu olmamalıdır. Silah taşımaya ya da kullanmaya engel teşkil edecek durumu olmamalı. Sağlık yönetmeliğine uygun şartları taşımalıdır. Alkol ve benzeri maddelerden dolayı tedavi görmemiş olması gerekmektedir.

Polis Olma Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Ön lisans veya lisans mezunu olmak. Ön lisans mezunları için KPSS puanı 65,00 puan ve üzeri olmalı, lisans mezunları için KPSS puanı 60,00 puan ve üzeri olmalıdır. Polis olma başvuru şartları arasında kadın adayların boyları 162 cm den erkek adayların 167 cm’den az olmamalıdır.  18 yaşını tamamlamaları ve 30 yaşını doldurmamaları gerekmektedir. Sağlık şartlarına uygun olunmalı ve silah taşımaya engeli bulunmamalıdır.  Kamu hakları kullanmaktan mahrum olmamalıdır.

Adaylar ilanların biran evvel yayınlanmasını istiyor. Merkezi atama öncesinde ilanda olması durumunda bir çok aday merkezi atamaya başvuru yapmama ihtimali söz konusu olabilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.