PTT Elektrik Yardımı Ne Kadar? Nasıl Başvuru Yapılır?

PTT Elektrik Yardımı Ne Kadar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Devletin sağladığı ve PTT tarafından verilmekte olan elektrik yardımı konusunda sürecin nasıl işlediği ile ilgili olarak makalemizde detaylı bilgileri sizlere aktaracağız. PTT elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılacak.

Elektrik yardımı resmi gazetede yayınlandıktan hemen sonra 2019 yılında girmiştir. Yeşil kartlılara elektrik yardımı da başvuru dahilinde gerçekleşmekte olup ihtiyaç duyan kişilere verilmektedir. PTT Elektrik yardımı 2022 nasıl alınır? Sorusu için ilk olarak kişilerin başvurması gerekmektedir. Başvuru içinse eğer gerçekten bu yardıma ihtiyacı olan biriyseniz bunun için özel olarak başvuru oluşturmadan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sizlere eklenen bir durumdur. Yani bunun için ayrı olarak bir başvuru formu doldurulmasına gerek yoktur.

pttbank-yardim.jpg

Elektrik Yardımı Şartları Nelerdir?

Eğer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından herhangi birinde düzenli olarak yardımınız mevcutsa elektrik indirimi yardımı almanız mümkündür. Düzenli olarak alınan yardımlar içinde çocuk parası, aşı parsı, eğitim yardımı, engelli maaşı, asker ailesi maaşı gibi yardımlar söz konusudur. Bunlardan birini almanız durumunda elektrik yardımı otomatik olarak sizlere eklenmekte olup bu yardımdan yararlanabilirsiniz. Elektrik yardımının ne zaman ekleneceği ile ilgili net bir tarih verilmemekte ancak bunu ayda bir kez olacak şekilde sorgulayabilirsiniz. Elektrik yardımı şartları için uygun görülen kişiler bu yardımı alabilmektedir.

ptt-yardim.jpg

Elektrik Yardımı Ne Kadar?

1 – 2 kişilik aileler 75 KW 103 TL, 3 kişilik aileler 100 KW 1137,33 TL, 4 kişilik aileler, 125 KW 171,67 TL, 5 ya da daha fazla kişilik aileler içinse 150 KW 206 TL olarak belirlenmiştir.

Elektrik Yardımı Nasıl Sorgulanır?

Yardım her ne kadar PTT aracılığıyla verilmekte olsa da sorgulama buradan yapılamamaktadır. Bu yüzden PTT’den bunun sorgulanmasının mümkün olmadığını bilerek ilgili yere gitmek daha doğru olmaktadır. Elektrik yardımını sorgulamak adına Sosyal Yardımlaşma e Dayanışma Vakıflarına gidilmesi gerekmektedir. Elektrik yardımı nasıl sorgulanır? Sorusu için SYDV Vakıfa gidilmesi ve buradan yardımla ilgili bilgi alınması gerekmektedir. Eğer Vakıflardan herhangi birinde yardım aldığınızın bilgisi yer almazsa bu durumda elektrik yardımından yararlanılması mümkün olmamaktadır. Koşulların uygun olması önemlidir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.