Maske Cezası ve KYK Borç Silme İşlemini Vatandaş Nasıl Yapacak?

Maske Cezası ve KYK Borç Silme İşlemini Vatandaş Nasıl Yapacak?

TBMM, tarafından kabul edildi. Maske takmayanlara verilen cezalar silinecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek ve 2 bin TL’nin altındaki kredi borçları sonlandırılacak. Borçlu vatandaşlar, borç silme işlemlerini nasıl yapacaklardır? Detaylar haberimizde...

Maske takmayanlara verilen cezalar silinecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek ve 2 bin TL’nin altındaki kredi borçları sonlandırılacak. Yapılan açıklamalara göre TBMM tarafından kabul edildi.

KYK Kredi Faizleri Siliniyor!

Üniversitesi ön lisans ve üniversite lisans öğrencileri eğitim süreçlerini tamamladıktan 2 yıl sonra almış oldukları öğrenin kredilerini geri ödemeye başlıyorlar. Her hangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrenciler de almış oldukları öğrenim kredilerini 2 yıl sonra ödemeye başlıyorlar. Borçlu öğrenci, borcunu erteleme talebinde bulunduğunda, borçlunun çalışmadığının SGK dan teyit edilmesi halinde, ilk yıl herhangi bir faiz olmadan sonraki yıllarda ise her yıl için verilen miktara yüzde 10 faiz oranı eklenerek kredi borcu hesaplanıyor. TBMM tarafından yeni alınan karara göre artık mezun olan öğrenci kredi faizi ödemeyecek aldıkları ana parayı ödeyecekler.

KYK kredi borçlarının silindiğine dair resmi bir açıklama yapıldı fakat vatandaşın silme işlemini nasıl yapacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. KYK borcu olan vatandaşların düzenli aralıkları e-Devlet üzerinden ‘Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK Borç Sorgulama’ işlemlerini kontrol etmesinde fayda vardır.

Maske Cezaları Siliniyor!

Hastalığın yayılmasının önüne geçmek için, hastalığın yüksek olduğu dönemler de insanlara maske takma alışkanlığı kazandırmak için takmayan vatandaşlara cezai işlem olarak para cezası uygulanmıştı. Binlerce vatandaş kurallara uymadığı için para cezası almıştı. TBMM, tarafından alınan karara göre 11 Mart 2020 tarihinden itibaren maske cezası almış vatandaşların maske cezaları silinecektir.

Maske cezalarının silindiğine dair TBMM tarafından açıklama yapıldı. Maske cezası olan vatandaşların, Resmi Gazete de kararın yayınlanmasından sonra cezaları silinecektir.

2 bin TL’nin altındaki kredi borçları siliniyor!

TBMM de alınan karara göre 2 bin TL altında olan; elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan küçük tutarlı borçların icra dosyaları kapanıyor ve borçlar siliniyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.