Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılacak! 450-1150 TL Ödeme

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılacak! 450-1150 TL Ödeme

Doğalgaz yardımı Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç duyulan ailelere yapılmaktadır. Ancak bunun için başvurunun nasıl oluşturulması gerektiği konusunda sizleri bilgilendireceğiz. Ailelere 450-1150 TL arasında ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz yardımı yıllı olarak verilmektedir.

450 – 1150 TL arasında sağlanan bu yardımdan ihtiyacı olan kişiler faydalanabilmektedir. Doğalgaz yardımı kimlere verilir? Hane geliri bakanlık tarafından belirlenen standardın altında kalan kişiler bu yardımdan faydalanır. Daha önce sağlanan kömür yardımı ile aynı şartları taşıdığı bilinmektedir.

dogalgaz-yardim-basvurusu.jpg

Bu yüzden daha önce kömür yardımı almış olan aileler doğalgaz yardımını da alabilir. Ek olarak Türk vatandaşı olması, E – Devlet üzerinden desteğe başvuruda bulunması, doğalgaz bulunan ilçede ya da beldede yaşıyor olması, adına kayıtlı olan abonelik bulunması, ihtiyaç sahibi olması, Kişi başı gelirinin 1.417.00 TL ‘yi geçmemesi gerekmektedir.

Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır?

Doğalgaz yardımını almaya hak kazanan kişiler öncelikle araştırmalardan geçmektedir. Yani ailenin ya da hanenin ciddi manada bu yardıma ihtiyacının olup olmadığına bakılmaktadır. Belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen kişiler de bu yardımı alabilmektedir. Doğalgaz yardımını alacak olan kişilerin PTT hesaplarının olması gerekmektedir. Çünkü bu destek tıpkı diğer kamu destekleri gibi PTT aracılığıyla vatandaşa ulaştırılmaktadır. Kişiler daha önceden eğer PTT hesapları varsa bu kart sayesinde PTT ATM’sinden paralarını alabilirler. İlk kez kamu desteği alacak olan kişiler de en yakın PTT şubesine giderek bu yardımı elden alabilir. Doğalgaz yardımı nasıl alınır? diyenler için bu adımların izlenmesi yeterlidir.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bunun için şu an E – Devlet sitesinde bir başvuru formu bulunmamaktadır. Diğer sosyal yardımlara başvurunun yapılmakta olduğu ekran sayesinde doğalgaz yardımına da başvuru yapılmaktadır. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım başvuru hizmeti sayesinde internetten başvurunuzu oluşturmanız mümkündür. Buradan başvuru oluşturabilir ve sayfanın yönlendirmesine göre hareket edebilirsiniz. Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını merak edenler için işlemin bu şekilde gerçekleştirilmesi yeterli olmaktadır. Oldukça basit olan bu işlem ile yapılan başvuru sonucu ise gerekli değerlendirmelerden sonra sonuçlanmaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.