Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından 900 TL Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından 900 TL Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tek seferliğine 900 TL destek verilecek Bakanlık tarafından yapılan açıklamada dar gelirli ve geçim sıkıntısı çeken ailelere sosyal destek paketinden 900 TL ye kadar ödeme yapılacaktır.

Aile Bakanlığı 900 TL Destek Ödeme İşlemleri

Son zamanlarda artan gıda bakliyat ürünlerinde ve ekonomi konuları artış göstermekte olup bu artışlar sonrasında sıkıntı çeken ve evinin ihtiyacını karşılayamayanlar için tek seferline destek ödemesi yapılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının son zamanlarda maddi sıkıntı çeken ailelere sosyal destek yardımı yapıyor bu yardımlar arasına bir yenisi daha eklendi 1 seferliğine mahsus 900 TL sosyal yardım yapacaktır yapılacak olan bu yardım ödemelerini PTT üzerinden şahsen alınacaktır.

Alınacak olan destek ödemeleri hane bazlı olduğu ve ödemelerin 500 TL ile 900 TL arasında değiştiği belirtilmiştir söz konusu olan destek ödemesi çocuklu ailelere verilmesi ile eğitim giderlerinin karşılanması amaçlanmıştır.

900 TL DESTEK PAKETİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR

900 TL aile destek paketinden yararlanmak için Hükümet Binalarına Gidilerek Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerinden istenilen başvuru formuyla başvuru yapılacağı bu formlarla beraber Kaymakamlık Ve Sosyal Yardımlaşma Vakıflarından işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

ÖDEME DETAYALAR

Yardım parası almak için başvuruda bulunan ailelerin başvuruları Bakanlık tarafından araştırılıp hangi ailenin ihtiyacı olduğu belirlenip PTT üzerinden kimlik kartı ile destek ödemesini alabilecektir.

Verilecek olan yardım için açıklama yapıldı devletin verdiği 900 TL tutarındaki Aile Bakanlığı Sosyal Destek Paketi Okul öncesi çocuklar için 500 TL ilköğretim için 750 TL ortaöğretim öğrenci için 800 TL üniversite öğrencileri için 900 TL olarak PTT üzerinden ödemeler yapılacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum