Aile Bakanlığı Duyurdu! 750 TL Ulaşım Desteği Yardımı Yapılacak

Aile Bakanlığı Duyurdu! 750 TL Ulaşım Desteği Yardımı Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından geçtiğimiz günler de açıklanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesin de ulaşım desteği yapılacağı açıklandı. Ulaşım desteği yardımı için başvurular alınmaya başlandı. Detaylar haberimizde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesin de yapılacak olan ulaşım desteği kapsamın da başvurular alınmaya başlandı. Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi olan öğrenciler eğitim hayatlarını konforlu hale getirmek ve eğitim de fırsat eşitliğini sağlamak kapsamın da öğrencilere yardım yapılacağını açıkladı. Başvurular nasıl yapılacak? Detaylar haber içeriğimiz de sizler için verilmiştir!

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: “Söz konusu destek programı ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacaklarını açıkladı. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimiz için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını belirtti.” şeklin de açıklama yaptı.

Ulaşım Desteği Kapsamında Ne Kadar Yardım Yapılacak?

Ulaşım desteği kapsamın da öğrencilere aylık 750 TL üst limit tutarın da alım yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalar: “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencimiz için ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programımız başlıyor. Bunun için yaklaşık 300 milyon TL bütçe ayırdık. Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız.” şeklin de açıklamalar da bulundu.

Ulaşım Desteği Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Ulaşım desteği kapsamın da başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapacaklardır. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler; öğrencinin kendisi veya öğrencinin ailesi tarafından başvurular alınacaktır. Farklı kişiler tarafından yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.