Mahinur Özdemir Göktaş Açıkladı: Ev Hanımlarına Aylık 9.723 TL Sosyal Destek, 2026 Başvuruları Başladı

Mahinur Özdemir Göktaş Açıkladı: Ev Hanımlarına Aylık 9.723 TL Sosyal Destek, 2026 Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin 2026 yılı için zamlandığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle birlikte aylık destek tutarı ortalama 9.723 lira

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek ödemelerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Göktaş, çocuğu ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede eğitim gören ailelere yönelik verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının 2026 yılında zamlı olarak devam edeceğini açıkladı.

Bakanlık tarafından sağlanan SED yardımı kapsamında, çocukların aile ortamında desteklenmesi hedefleniyor. Yapılan açıklamaya göre, 2026 yılı itibarıyla çocuk başına verilen ortalama ekonomik destek tutarı 8 bin 198 liradan 9 bin 723 liraya yükseltildi. Böylece sosyal yardım ödemeleri 10 bin liraya yaklaşmış oldu.

Bakan Göktaş, ödeme tutarlarının çocukların eğitim seviyesine göre farklılık gösterdiğini belirterek, ilkokul öğrencileri için daha düşük, üniversite öğrencisi olan aileler için ise 11 bin liranın üzerinde ödeme yapıldığını ifade etti.

2026 SED Yardımı Zamlı Olarak Devam Edecek

SED hizmetinin temel amacının, ekonomik yoksunluk yaşayan ailelerin çocuklarını kendi yanında güvenli bir şekilde yetiştirmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, 2026 yılında da bu desteğin her ay düzenli olarak ödeneceğini söyledi. Başvurusu kabul edilen aileler, değerlendirme sürecinin ardından aylık ödemelerini almaya başlayacak.

Başvuru Şartları Neler?

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre SED yardımından yararlanabilecek gruplar şöyle sıralandı:

  • Ekonomik yoksulluk nedeniyle çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler,

  • Destek verilmediği takdirde korunma ihtiyacı doğabilecek çocuklar,

  • Sosyal hizmet kuruluşlarında bakım altındayken ailesinin yanına dönebilecek durumda olan çocuklar,

  • Eğitimine devam eden ancak desteklenmediği takdirde muhtaç duruma düşecek gençler,

  • Doğal afet, hastalık, kaza veya vefat gibi olağanüstü durumlar yaşayan ailelerin çocukları.

Ödemeler Ev Hanımlarının Hesabına Yatırılıyor

SED yardımı kapsamında yapılan ödemeler, genellikle ev hanımı olan annelerin banka hesaplarına her ay düzenli olarak aktarılıyor. Yardım süresi, ailenin ekonomik durumuna göre belirleniyor ve ihtiyaç ortadan kalktığında destek sona erdiriliyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

SED yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru süreci şu şekilde:

  • turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır,

  • Arama bölümüne “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yazılır,

  • Açılan sayfada istenen bilgiler doldurularak başvuru tamamlanır.

Başvuruların ardından, sosyal inceleme süreci yürütülüyor ve uygun görülen ailelere aylık ödemeler başlatılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.