EGM Polis ve Bekçi alımında yönetmelik değişti

Yeni yayınlanan yönetmelik değişikliği ile EGM polis ve bekçi adayları ile ilgili alım işlerinde değişikliler yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü yeni değişiklikler haberimizde.

İçişleri Bakanlığı 18 Mart tarihli yeni yönetmelik değişikliği ile polis ve bekçi alım işlemlerinde okullara alınacak personellerin sağlık şartlarını düzenleyen emniyet Teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde değişikliğe gidildi.

Polis ve Bekçi Adaylarının okullara alımında sağlık raporlarında hastalığın seviyesi kaldırıldı

Yapılan bu değişiklikle sağlık yönetmeliği 7. Maddesinin e fıkrasında öğrenci adaylarının okullara giriş raporlarının tam teşekküllü hastaneler tarafından düzenlenmesi hükümlerinden;

EGM personel adaylarının raporlarında teşhis ve karar haneleri boş bırakılamaz. Hastalık tespit edilmesi halinde ise teşhis hanesine hastalıkla birlikte hangi dilimde olduğu yazılır şeklindeki hüküm değiştirilerek;

Teşhis ve karar haneleri boş bırakılamaz. Teşhis hanesine tespit edilen tüm hastalıklar ve sağlık sorunları yazılır şeklinde değişiklik yapıldı.

Raporlardaki “Öğrenci Olur” ve “Öğrenci Olamaz” ifadeleri kaldırıldı

Yönetmeliğin değişmeden önceki hali;

Karar hanesine; öğrenci olur ya da öğrenci olamaz kararı yazılır. Laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis dilim ve karar arasında çelişki olamaz. Şeklindeydi.

Bugün yapılan yeni şekli ile,

Karar hanesine hastalığı veya sağlık sorunu olmayanlar için “Sağlam” yazılır bir hastalık veya sağlık sorunu tespit edilmesi halinde hastalığın veya sağlık sorununun hangi dilimde olduğu yazılır. Laboratuvar ve diğer test yöntemlerinin sonuçları muayene bulgu ve sonuçları ile teşhis dilim ve karar arasında çelişki olamaz.

Şeklinde değiştirilerek bundan sonra öğrenci olur ve öğrenci olamaz ibareleri kaldırıldı.

Okula girişte alınan sağlık raporu ile göreve başlanılabilecek

Yapılan yeni değişiklik ile polis ve bekçi adayları okula girişte aldıkları raporlar memuriyete giriş raporu olarak kabul edilecek.

Eski yönetmeliğe göre;

Okullara ilk girişte alınan sağlık raporları eğitimin 12 ayı geçmemesi şartıyla memuriyete geçişte rapor olarak kullanılmaktaydı. 12 ayı geçen bir eğitim süresi sonunda tekrar memuriyete giriş için sağlık raporu alınmaktaydı.

Yeni yönetmelik ile;

Okullarda öğrenciliğe girişte aldırılan giriş raporları eğitim öğretim süresince öğrencilerin sağlık durumlarında öğrenciliğe devam etmeye ve memuriyete girişe engel bir değişiklik oluşmaması halinde memuriyete giriş raporu olarak kabul edilir şeklinde değişti.

“Devlet memuru olur” ve “Devlet Memuru Olamaz” ibareleri raporlarda tamamıyla kaldırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

2021-1 Bekçi Alımı Sonuçları Açıklandı (EGM 2021-2 Bekçi alım ilanı ne zaman)
2021 Bekçi alımı ilanları yayınlandı! İŞKUR Mayıs Başvuruları
Bekçilik Yeni-Eski Parkur arasındaki farkları: EGM JGK İlanı ne zaman

Mevzuat Haberleri