Jandarma ve Sahil Güvenlik askeri alımlar başvurusu 28 Şubat

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 2 ilanda askeri alımı başvuruları almaya devam ediyor. Başvuruları 28 Şubat 2021 tarihi bitimine kadar devam edecektir. İşte Jandarma ve Sahil Güvenlik ilan detayları…

Askeri alımlar için 2 ilan yayında ve başvuru kabul etmeye devam ediyor. İlk ilanda Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı bulunuyor. İkinci ilanda Sahil Güvenlik Komutanlığı subay alımı ilanı bulunmaktadır. İste JGK ve Sosyal Güvenlik Komutanlığı ilan detayları söyle derledik. 28 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Her iki ilan başlığına tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.

JANDARMA SUBAY ALIMI KONTENJAN VE BAŞVURULARI

Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı başvuruları 28 Şubat tarihinde sona erecek. Peki bu alıma hangi adaylar ne gibi başvuru şartlarında yapabilecek. Jandarma 437, personel 25, ikmal 8, maliye 14, istihkam 7, muharebe 15, sağlık 1, beden eğitimi öğretmeni 1, rehberlik öğretmeni 2, bakım 2, bilgisayar mühendisi 3, inşaat mühendisi 2, elektronik mühendisi 1, kimya mühendisi 1, makine mühendisi 1, veteriner 5, hukuk 14, tabip muvazzaf 10 ve diş tabibi muvazzaf 1 kişi olmak üzere 550 personel alımı yapılacak.

Ön başvurular 28 Şubat 2021 günü saat 23:59’da sona erecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI SUBAY ALIMI İLANI

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayınladığı ilan ile farklı branşlarda meslek gruplarından askeri alımlar yapacak. Alımda öne çıkan özellik bazı mesleklerde KPSS’siz ve diğer meslekler KPSS 65-70 puan şartları görünmektedir.

Güverte personeli 9 erkek ve 1 kadın alımı için: Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği-Güverte lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS şartı bulunmuyor.

Makine personeli 9 erkek ve 1 kadın alımı için: Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS’siz başvuru yapılacak.

İkmal personeli kadın ve erkek 10 kişi için: Fakültelerin Lojistik, Lojistik Yönetimi, Maliye, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) ve Çeviribilim (İngilizce) lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS 65 ile 85 puanı bulunan adayların başvurusu kabul edilecek.

Bilgisayar mühendisi alımı erkek ve kadın 3 kişi için; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümü mezun ve mezun olabilecekler başvuru KPSS 60 puan ile yapılacak.

Gemi inşaat mühendisi alımı bay ve bayan 1 kişi alımı için; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS 65 puan şartı bulunuyor.

Makine mühendisi alımı erkek ve kadın 3 kişi ve İnşaat mühendisi alımı 1 kişi için; Makine mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği lisans bölüm mezunu olması, KPSS 65 puan ve ALES 65 puan ile başvuru yapılacak.

Hukuk personeli alımı bayan ve bay alımı 2 kişi için; Hukuk fakültesi mezunu, KPSS 70 puan ve ALES 70 puanı bulunan adayların başvurusu alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Askeri Alımlar Haberleri