Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memuru Nasıl Olunur?

Jandarma Genel Komutanlığı Sivil Memuru Nasıl Olunur?

Jandarma Genel Komutanlığı sivil memuru olmak isteyen kişilerin bazı koşulları sağlıyor olması gerekmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Güvenlik Komutanlığı'na başvurular gerçekleştirilmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı sivil memuru nasıl olunur? hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Son yıllarda Jandarma sivil memuru ve askeri diğer memur işleri ile ilgilenen kişi sayısı arttı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sivil memurların bazı koşulları sağlıyor olması gerekmektedir. Peki, Jandarma sivil memuru olmak için istenen şartlar nelerdir?

Jandarma Sivil Memuru Şartları Nelerdir?

Jandarma sivil memuru şartları aşağıda yer almaktadır.

T.C vatandaşı olmak,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirlene genel ve özel şartlara sahip olmak,

2020 senesinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve internette yayımlanan başvuru kılavuzunda unvanların karşısında belirtilen puanı almış olmak.

2020 KPSS tarihinde adayların en son mezun oldukları okul düzeyi olarak sağlanmalı ve 2020 KPSS'ye bu öğrenim düzeyinden girmiş olmalı,

Başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını tamamlamış ya da Türk Medeni Kanunun 12. maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.

Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa da kasten işlenen herhangi bir suçtan dolayı bir sene ya da daha fazla süre ile hapis cezasına veya affa uğramış olsa da, devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene karşı suçlar, irtikâp, zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, hırsızlık, güveni kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, hileli iflas, iflasa fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık suçlarından mahkûm olmak gibi suçlara bulaşmamış olmak,

657 Devlet Memurları Kanunu 53. madde hükümlerinin saklı kalınması ile görevini devamlı yapmasına engel olacak akıl hastalığı bulunmaması, Jandarma sivil memuru olmak için yukarıda şartların sağlanması zorunludur.

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.