Aile Bakanlığı Her Ev Kadınına 500 TL Ödeme Yapacak

Aile Bakanlığı Her Ev Kadınına 500 TL Ödeme Yapacak

Aile Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamayla birlikte her ev kadınına 500 TL ödeme yapacak. Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklama neticesinde sadece kadınlara yönelik olan düzenlemeyle birlikte 500 TL yardım yapılacak.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi olan ailelere yardım yapılacak. Bakanlık internet adresinde yer alan açıklamaya neticesinde sadece kadınlara yönelik yapılan düzenleme ile “Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programı” kapsamında 500 TL Ödeme yapılacak. Programa göre eşini kaybetmiş ve istenilen başvuru şartlarını karşılayan kadınlara aylık ödeme yapılacak.

500 TL Yardımdan Kimler Yararlanabilecek?

Aile Bakanlığı tarafından yapmış olduğu açıklamaya göre; “Ev içerisinde sosyal güvencesi bulunan birey olmayan, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikâhlı olduğu eşini kaybetmiş olan kadınlara yönelik.” Yardım yapılacağı açıklandı.

Verilecek Yardımla İlgili Aranan Şartlar Neler?

Yapılan açıklama neticesinde yardım almak için başvuru yapacak kişilerin T.C. vatandaşı olması isteniyor,

Başka bir kişi ile resmi veya dini nikâhı olmayan vatandaşlara yardım yapılacak,

Yardım başvurusu yapacak kişinin sigortalı bir işte çalışmıyor olması gerekiyor,

Başvuru yapan bireyin maddi açıdan muhtaçlık ve fakirlik durumunun tespit edilmesi neticesinde maaş bağlantısı yapılacak,

Yardım Başvurusu Nasıl Yapılabilecek?

500 TL Sosyal Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların ikamet ettikleri ilde bulunan vakıflar ve SYDV’lere başvuru yaparak düzenli ödeme alabilecekler.

Başvuru İçin Gerekli Olan Belgeler

Yapılan duyuru neticesinde yardım için başvuru yapacak kişilerin istenilen şartları karşılıyor olması doğrultusunda sadece T.C. Kimlik kartı ile başvuru yapabilecekler. Ödemelerden sonra kişiler 2 ayda bir 500 TL maddi destek alabilecekler.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.