2023 Aile Bakanlığı ASDEP Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2023 Aile Bakanlığı ASDEP Alımı Başvuruları Ne Zaman?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından istihdam edilen ASDEP personeli, bakanlığın yürüttüğü projeler kapsamında işe alınmaktadır. En son 2022 Temmuzda alım yapılan ASDEP personeli, Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında faaliyet göstermektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 ASDEP alımı başvuruları ne zaman, başvuru şartları nelerdir, 2023 ASDEP maaşları gibi soruları yanıtlayarak üniversite mezunlarına kadrolu iş imkanlarını detaylandıralım.

2023 ASDEP Başvuru Şartları Nelerdir?

Üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Gelişimi bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmak.

Kamu haklarından mahrum olmamak.

65 yaşından küçük olmak.

En az 60 KPSS puanına sahip olmak.

Yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olmak.

Bu şartları taşıyan kişiler 2023 ASDEP alımı için başvuru yapabilmektedir. Böylelikle Öğretmenler ASDEP başvurusu yapabilir mi, sorusu da cevaplanmış olmaktadır. Aile Bakanlığı bünyesinde kadrolu ve sözleşmeli olarak istihdam ettirilen öğretmenler, bakanlık tarafından ASDEP projesi için kabul edilmemektedir. Yapılacak olan başvurular KPSS puanına göre sıralanmaktadır.

Alım yapılacak kişi sayısının 4 katı kadar kişiyi, en yüksek puandan başlayarak sıralanması sonucu elde edilen kişi listesi resmi siteden duyurulmaktadır. Duyuru yapılan personel bakanlık tarafından yapılacak olan ilana göre sözlü sınava dahil edileceklerdir. Sözlü sınavda başarılı olan kişilere eşit sayıda da yedek aday, yine sözlü sınav sonucuna göre ilan edilmektedir. Böylece hak kazandığı halde belirtilen sürede iş başlangıcı yapmayan personelin yerine yedek personeller iş başı yapmak üzere davet edilecektir.

2023 ASDEP Maaşları Ne kadar?

ASDEP alımı kadrosunda istihdam edilmekte olup, diğer 4D işçiler gibi tediye ve ikramiye ödemeleri almaktadır. Bu nedenle ASDEP maaşları aydan aya, sendika kesintisi, ikramiyeler gibi nedenlerle farklılık gösterebilmektedir. 2022 yılı Temmuz ayından sonra yapılan zamla birlikte ASDEP personeli ikramiyesiz olarak 11 Bin TL maaş almaktadır. 2023 ASDEP maaşları ise yıllık enflasyona göre %40 oranında zamlanması beklenerek, 15 Bin TL bandının üzerine çıkması bekleniyor. 2023 ASDEP başvuru tarihleri henüz açıklanmamıştır. Aile Bakanlığı tarafından yapılacak olan duyurular bizce de takip edilmektedir.

ASDEP Ne İş Yapar?

Aile Sosyal Destek Programı kapsamında istihdam edilen ASDEP personeli, bakanlığın arz odaklı hizmet anlayışını yerine getirmektedir. Vatandaşın herhangi bir sosyal hizmet başvurusu olmadan, görev yapılan ilde hane ziyaretleri gerçekleştirerek sosyal hizmet desteği gerektiren bir durum olup olmadığı incelenir. Elde edilen veriler ilgi sistemlere işlenerek, sosyal hizmet ihtiyaçlarının tespiti halinde ilgili kurumlara bilgi verilir.

Şuanlık resmi olarak ilan yoktur. ASDEP alımı ile ilgili ilan geldiği zaman haberimize ekleyeceğiz.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

İnstagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum