Sivil Havacılık personel alımı nasıl ve hangi şartlarda yapar

Sivil Havacılık personel alımı nasıl ve hangi şartlarda yapar

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alımı hangi şartlarda ve nasıl yapar. Sivil Havacılık hangi unvanlarda personel alımları yapar? Bu ilanlara kimler başvurabilir ve başvuru süreçleri neler olduğu detayları yazımızda…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alımı için başvuru yapacak adaylar şartları araştırıyor. Pilot, uçak kontrol ve bakım makinisti, havacılık sertifikasyon uzmanı, havacılık similatör uzmanı, havacılık uzman yardımcısı, büro personeli, mühendis gibi unvanlarda personel alımı gerçekleştirmektedir.

Kurum tarafından sözleşme karşılığı çalıştırılan personele yaklaşık 16.000,00 TL’yi bulan maaş imkanı da sunmaktadır. Peki bu unvanlara kimler başvurabilir ve başvuru sonrasındaki süreç nasıl işlemektedir?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde pilot unvanına yapılan alımlar için adaylardan 68 yaşını doldurmamış olması, CPL/IR lisans ve yetkisine sahip olması, uçuş öğretmenliği yetkisinde en az 3000 saat uçuş tecrübesinin bulunması, iyi derecede İngilizce bilmesi gibi şartlar aranmaktadır. 20 yıl ve üzeri tecrübeli kişilere yaklaşık 15.200,00 TL maaş, 10-20 yıl arası tecrübeli kişilere 14.000,00 TL maaş ve 0-10 yıl arası tecrübeli kişilere yaklaşık 14.000,00 TL maaş imkanı sunulmaktadır.

Adaylardan KPSS şartı istenmemektedir. Adaylar başvurularını kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapmaları beklenir. Akabinde sınava kabul edilen adaylar uygulama sınavı, sözlü sınav veya yazılı sınavlara tabi tutularak seçimleri gerçekleştirilir.

Kurum tarafından havacılık sertifikasyon uzmanı unvanı için adaylardan herhangi bir lisans mühendislik bölümü mezunu olması, en az 3 yıl tecrübesinin olması, iyi derecede yabancı dil bilmesi gibi şartlar istenmektedir. Havacılık simülatör uzmanı unvanı için adaylardan herhangi bir lisans mühendislik bölümü mezunu olması, en az 3 yıl tecrübesinin bulunması, iyi derecede yabancı dil bilmesi şartları aranmaktadır.

Havacılık uzman yardımcılığı unvanı için adaylardan mühendislikler lisans mezunu olması veya uluslararası ilişkiler, hukuk, işletme lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 75 olması, YDS puanı en az 70 olması şartları aranmaktadır. Mühendis unvanındaki alımlar için adaylardan mühendislik lisans mezunu olması, KPSS puanı en az 70 olması, YDS puanı en az C seviyesinde olması gibi şartlar aranmaktadır.

Uçak kontrol ve bakım makinisti unvanı için adaylardan hava aracı bakım personeli lisansına sahip olması ve en az 3 yıl mesleki tecrübesinin bulunması gibi şartlar aranmaktadır. Mühendislik ve havacılık uzman yardımcılığı unvanları dışında genel olarak KPSS şartı aranmamaktadır. Adaylar başvurularını kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapmaktadırlar. Akabinde kurum tarafından adaylara uygulamalı, yazılı veya sözlü sınav yapılarak alımlar tamamlanmaktadır.

Tüm ilanlara anlık ulaşmak için aşağıda bulunan ücretsiz cep uygulamamızı indirerek anlık haber alabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.