Dışişleri Bakanlığı en az lise mezunu 2 sözleşmeli memur alımı
Dışişleri Bakanlığı tarafından 2 sözleşmeli memur alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık ilan kılavuzuna göre en az lise mezunu aranıyor. Adaylarda aranan diğer şartlar ve başvuru tarihleri ne zaman olduğu detaylarını sunduk.
Dışişleri Bakanlığı 18 Mart 2021 tarihinde 2 memur alımı ilan kılavuzu yayınladı. Kılavuza göre en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek.
Alınacak kişiler yurtdışında T.C. Anvers Başkonsolosluğunda işe başlayacaktır. Adaylarda aranan diğer şartlar şöyle sunuldu.
MÜRACAAT KOŞULLARI
Yabancı uyruklu olmaması gerekmektedir.
Yapılacak sınav günü 46 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor.
En az lise mezunu (önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabiliyor) olması gerekmektedir.
Kamudan mahrum olmaması isteniyor.
Bilgisayar ve daktilo kullanabilen olması gereklidir.
Sağlık koşulları her iklimde hizmet etmesine engel olmaması gerekmektedir.
Dil olarak Flamanca ve Türkçe iyi derecede bilenler başvuru yapabilir.
BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER
Başvuru dilekçesi, özgeçmiş, pasaport aslı fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma fotokopisi, erkek adaylar askerlikle ilişiği olmadığı konusunda belge ve son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık istenmektedir.
BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ
Başvurular 2 Nisan 2021 günü saat 17:00 kadar adaylar işlem yapabilecek. Posta yolu ile başvuru kabul edilecek.
Başvuru adresi olarak Sorbenlaan 16, 2610 Wilrijk, Antwerpen/Belgium (Belçika) olarak sunulmuştur. Yukarıda verilen adreste sözlü ve uygulama sınavı 25 Nisan 2021 tarihi ve saat 10:00 da yapılacak.
Kaynak:kamupersonelialim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.