2022 Bekçilik Alımı Başvuruları Bitti! Bekçilik Sınavı Konuları Ve Tarihleri

2022 Bekçilik Alımı Başvuruları Bitti! Bekçilik Sınavı Konuları Ve Tarihleri

2022 Bekçilik alımı başvuruları bitti. Bekçilik alımı için yapılan başvuru süreleri doldu. Peki bekçilik sınavı konuları ve tarihleri neler? kamupersonelialim.com olarak bekçilik sınavı hakkında bilgi verdik.

Son zamanlarda gözler bekçi alımına çevrilmişti. Adaylar dört gözle bekçi alımını bekliyordu. Bekçi alımı için başvuru süreleri bitti. Başvurularını tamamlayan adaylar şimdi de gözlerini sınav süreçlerine çevirdi. Polis Akademisi adaylara sınav hakkında bazı açıklamaların olduğu duyuru paylaştı.

Çarşı ve mahalle bekçiliği için Polis Akademisi tarafından yayınlanan ilana göre en az lise mezunu düzeyindeki okullardan mezun erkek adaylar sınava katılabilecekler. Başvurularını tamamlayan adaylar 08 Temmuz 2022 tarihinde sınava girip giremeyeceklerini öğrenecekler.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınav Tarihleri

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı için 08 Temmuz 2022 tarihinde sınava giriş belgesi yayınlanacak olup, 17 Temmuz 2022 Pazar günü sınava girecekler. Adaylar sadece belirli illerde sınava girebilecekler.

İşte o Şehirler

Ankara, Batman, Erzurum, İstanbul, İzmir, Sivas ve Gaziantep

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı giriş sınavında adaylara 100 soru sorulacaktır. 17 Temmuz 2022 saat 10.00’da başlayacak sınava 120 dakika sınav süresi verildi ve sınav tek oturum üzerinden yapılacaktır.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı için bu sene bazı değişiklikler meydana geldi. Daha önce bilmediğimiz soruları işaretlerken şimdi 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Daha önceki sınavlarda hepsini işaretlediğimiz zaman çıkan doğrular puan olarak dönüyordu fakat 2022 yılı Bekçi alımı için o kural kaldırıldı. 4 yanlış 1 doğruyu götürecek.

Bekçi Olmam İçin Kaç Puan Almam Gerek?

Bekçilik alımı için bir değişiklik de buradan oldu. Daha önce baraj puanı olan 50 puanı alan adaylar giriş sınavını geçmiş oluyordu fakat bu sene baraj ve kontenjan şartı eklendi. Adaylar 50 barajını geçse bile ilk 32 bin 500 kişi arasında olmak gerekecek.

2022 Bekçilik Alımı Sınav Konuları Neler?

20 Türkçe,

20 Genel Kültür,

15 Sosyal Bilgiler,

15 Fen Bilgisi,

15 Hayat Bilgisi,

15 Matematik,

2022 Bekçilik Sınavı Sonuçları

Çarşı ve Mahalle Bekçi alımı için sınavlar bittikten sonra Polis Akademisi sayfası üzerinden 05 Ağustos 2022 tarihinde sınav sonuçları yayınlanacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.