Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kamu Personel Alımı Detayları

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kamu Personel Alımı Detayları

Bu yazımızda, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kamu personel alımı nasıl olunur? Sorusunun yanıtlarını araştırıp sizlerle paylaşacağız. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personeli olabilmek için gerekli detayları siz okuyucularımız ile paylaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan sözleşmeli personel alımına istinaden, Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapmak isteyen kişiler, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personeli nasıl olunur? Sorusunun cevabını araştırmaktadırlar. Devler Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından verilen ilanda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Samsun’da görevlendirilmek üzere, Devlet Memurluğu Kanunu’nun ilgili maddesine istinaden sanatçı, solist, sahnenin üstünde ve gerisinde çalıştırılmak üzere, belirtilen sayılarda ve branşlarda personel alımı gerçekleştirileceği bildirildi.

Yazımızın devamında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personeli maaşları ve ne iş yaptıkları konularına değineceğiz.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personeli Maaşları

Sanatçı, solist, sahnenin üstünde ve gerisinde çalışan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personeli maaşları, kişilerin branşlarına ve o branşlardaki pozisyonlarına göre değişiklik göstermektedir.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Personeli Ne İş Yapar?

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından verilen ilanda, orkestra sanatçıları (vurmalı sazlar, telli sazlar), bale sanatçıları, koro sanatçıları, solist sanatçılar, sahne üstü personeli, sahne gerisi personeli pozisyonlarında personel alımı gerçekleştirilecektir. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personeli ne iş yapar? Sorusunun cevabını verebilmek için, öğrenilmek istenilen meslek grubunun iş tanımını açmamız gerekmektedir. Örneğin, Opera Solisti pozisyonu için, konservatuarın ya da akademinin sahne sanatları, müzik bölümlerinde eğitimlerini lisans düzeyinde tamamlamaları ve kendilerinden istenilen opera parçalarını aldıkları eğitime uygun olarak seslendirmeleri beklenmektedir. İkinci bir örnek olarak, sahne gerisi ya da üstü pozisyonları için istenilen pozisyona uygun suflörlük, kondüvitlik, üst yazı vb konularında eğitim almış olmaları gerekmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.