5427 TL maaşla 40 devlet memuru alımı başvuruları

5427 TL maaşla 40 devlet memuru alımı başvuruları

5427 TL maaşla devlet memuru alımı başvuruları 26-30 Nisan 2021 tarihinde alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığından açıklanan ilana göre 40 zabıta ünvanında yapılacağı açıklandı. KPSS puanı, adaylardan istenen şartlar ve başvuru sürecine dair her şey b

5427 TL maaşla devlet memuru alımı için ilan yayınladı. Yayınlanan ilana göre 40 zabıta memuru alımı yapılacağı açıklandı.

İstanbul ili Fatih Belediye Başkanlığı nezdinde yapılacak olan mülakat sonucu 40 adet zabıta memuru alımında adayların öncelikle (Siyaset bilimi ve kamu yönetimi, İktisat, İşletme, Uluslararası ilişkiler, Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, Ekonometri, Sosyal hizmet, Sosyoloji, Psikoloji, İnsan kaynakları yönetimi, Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, Halkla ilişkiler ve reklamcılık, Halkla ilişkiler ve tanıtım, İlahiyat, Turizm rehberliği, İslami ilimler, Turizm işletmeciliği, Kamu yönetimi, Bilgi ve belge yönetimi, İşletmecilik, İş idaresi, İş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunu olan her adayın)   KPSS puanı en az 75 olan erkek ve kadın adaylar bu ilana başvuruda bulunabilecektir.

zabita-memuru-alimi.jpg

Ayrıca sınava başvuracak olan adayların sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olması, daha önce çalıştığı birimlerden disiplinsizlik veya ahlaki problemlerden dolayı işten çıkartılmamış olması, erkek adayların en az 167 cm kadın adayların en az 160 cm boyunda olması ve son olarak boy-kilo endeksinin 10 kilo fazla veya az (-+) çıkmaması özel nitelikleri aranmaktadır.

Belirtilen özel şartları taşıyan adaylardan ise genel şart olarak ise; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum edilmemiş olması, askerliğini yapmış olması, herhangi bir suçtan dolayı 1 yıl ve üzerinde bir ceza almamış olması, görevini yapmasına engel olabilecek akıl veya bedensel rahatsızlığının bulunmaması gerekmektedir.

zabita-alimi.jpg

Başvurular şahsen yapılacak:

Fatih Belediyesi tarafından yayınlanan ilanda başvuruların sadece şahsen kabul edileceği, diğer türlü e-posta veya posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği belirtildi. Bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bunun dışında belediyenin resmi sitesinden temin edilecek olan başvuru formuna kimlik fotokopisi ve aslı, diploma veya mezuniyet belgesi, yabancı bir okul bitirilmiş ise denklik belgesi, KPSS çıktısı, askerlik durum belgesi, görevini devamlı yapmasına engel olmayan sağlık durumu beyanı, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafı ekleyerek 26 Nisan 2021 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında belediyeye şahsen müracaat etmeleri gerekli. Ayrıca müracaat yapılırken boy kilo ölçümü de yapılacaktır.

40 kişilik kadro için 5 katı (ilk 200 kişi) aday mülakata belediye tarafından gönderilecek olan sınav giriş belgesi ile davet edilecektir. 24 Mayıs 2021 günü adaylara sözlü ve uygulamalı sınav yapılacaktır. Sınav Anayasa, Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi, DMK ve Mahalli idareler konularını kapsamaktadır.

Başvuru kılavuzu

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.