2021 Yılı Bekçi Alımı Başvuru Şartları Belli Oldu

2021 Yılı Bekçi Alımı Başvuru Şartları Belli Oldu

2021 yılında bekçi alımları tekrar gündeme geldi. Bu yıl bekçi alımı için en az 10 bin kadro bekleniyor. Peki, bekçi olmak için hangi şartları karşılamamız gerekiyor. Sözlü ve fiziki yeterlilik sınavı ile alım nasıl yapılmaktadır.

2021 bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? Bekçi alımları için uzun süredir başvurular bekleniyor. 2021 yılı başvuru koşullarını değerlendiren adaylar detayları merak ediyor.

Kadrolar Aktif Duruma Getirildi

Çarşı ve mahalle bekçisi kadroları 2017 tarihinde açıldı. Bu meslekte özellikle gençlerin yoğun talebi bulunuyor. Bu görevde yer almak isteyen vatandaşlar yeni kadro açıklamasını beklemeye aldı.

Nasıl Bekçi Olunur?

Mahalle bekçileri günümüzde aktif bir görev üstleniyor. Mesleğe yoğun talep olması nedeniyle başvuru koşulları da merak ediliyor. Dönemsel başvurularda yazılı sınav, fiziki yeterlilik ve mülakat aşamaları üzerinden alım gerçekleştiriliyor. 2021 bekçi alımlarında adayların değerlendirilme süreleri İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bekçi alımı için şu koşulların sağlanması gerekiyor;

• Lise ve dengi okuldan mezun olmak,

• En az bir yıldır başvuru yapılan bölgede ikamet etmek,

• Askerlikle ilgili sorunu bulunmamak,

• Gerekli tüm şartları taşımak,

• 31 yaşından gün almamış olmak gerekir.

Bekçi Nasıl Olunur 2021?

Bekçi olmak için üç aşamalı sınav gerçekleştirilir. Bu sınav şekli yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik üzerine yapılır. İlk olarak yazılı sınava girilir. Yazılı sınavdan 60 puan alan kişiler sınavda başarılı sayılır.

Bu sınavdan başarılı olanlar fiziki yeterlilik testine girecektir. Fiziki yeterlilik sınavında adayların kabiliyetleri ve fiziki durumları incelenir. Sınav komisyonu tarafından yapılan inceleme sonrasında 60 puan alanlar bu aşamadan geçecektir.

Çarşı ve mahalle bekçilik alım sayısının 40.000 civarında olacağı açıklandı. İçişleri Bakanlığı’nın yakın zamanda bekçilik alımları için internet üzerinden ilan yayınlayacağını bildirdi. İlanları takip ederek sizde başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Anlık olarak ilanları sizlere sunacağız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum