Türk Vatandaşlığı 400 Bin Dolar Ev Veya 500 Bin Dolar Mevduat Hesabı Olana Verilecek

Türk Vatandaşlığı 400 Bin Dolar Ev Veya 500 Bin Dolar Mevduat Hesabı Olana Verilecek

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Türk Vatandaşlığı 400 bin dolar ev veya 500 bin dolar mevduat hesabı olana verilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Türk Vatandaşlığı için 400 bin dolar kriteri eklendi.

13 Nisan 2022 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası Türk vatandaşlığı hakkında bazı haberler medyada yer almıştı. 12 Mayıs 2022 tarihinde ise yapılan kararlar Resmi Gazete ile yürürlüğe girdi.

Türk Vatandaşlığına başvuru yapacaklar için gayrimenkul değerleri 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi. Kabine Toplantısı sonucunda düzenlemeye göre Türk vatandaşlığı 400 bin dolar ev karşılığında veya 500 bin dolar mevduat hesabı olanlara verilecek. Yapılan bu değişikteki 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselme ibareleri Resmi Gazete’de yayınlandıktan 1 ay sonra yürürlüğe girecektir.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısı sonrası Türk vatandaşlığı için satın alınması gerekli olan gayrimenkullerin değerleri yükseltilmesi için görüşme sağlandı. Kabine toplantı sonrası Türk vatandaşlığı alabilmek için gayrimenkul değeri 250 bin dolardan 400 bin dolarak çıkartıldı.

Bu kararlar sonrası Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’in 20.maddesinin b bendinde değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikte en az 400 bin dolar veya karşılığında döviz tutarında taşınarak tapu kayıtlarına ve 3 yıl satılmaması maddesi eklendi. Bu maddeleri karşıladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı kararları ile Türk vatandaşlığı kazanabilecekler.

Ayrıca en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik (BES) sistemine giren ve 3 yıl sistemde kayıtlı kalan yabancı uyruklulara Türk vatandaşlığı verilecektir.

turk-vatandasligi-verilme-kriteri-guncel.jpg

Anlık tüm ilanlar için aşağıda bulunan cep uygulamamızı indirin.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum