Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nasıl Personel Alımı Yapar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nasıl Personel Alımı Yapar?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı personel alımlarından, personel maaşlarından ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı personeli nasıl olunur? Sorusundan bahsettik.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı personeli nasıl olunur? Sorusu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı personel alımlarına başvuru yapacak kişilerin araştırdığı bir konudur. Başvurular yılın belirli zamanları internet sitelerinde duyurulmaktadır. Bu ilanları takip ederek gerekli formları doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında mülakatlara çağırılarak işe alınıp alınmadığınız kesinleşmektedir. Personel alımlarında bazı şartlar da bulunmaktadır.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Personeli Ne İş Yapar?

Uzman yardımcısı, Harita Teknikeri, İnşaat Mühendisi, Elektrik Teknikeri, Avukat, Teknik Eleman, Mimar, Makine Mühendisi ve sınavsız personel alanlarından işe alım yapılmaktadır. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ne iş yapar? Sorusuna dul, yetim, şehit aileleri, engelli veya emekli olan dar gelirli aileleri konut sahibi etmektedir cevabını verebiliriz.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Personel Alım Şartları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda çalışabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Sınavsız personel alanlarına başvuru yapacak adaylar için eğitim seviyesinin ilkokul mezunu olması gerekmektedir. Harita Teknikeri, İnşaat Mühendisi, Avukat vb. alanlarda ise gerekli bölümden en az lisans diploması istenilmektedir. Bazı alanlar için adayların en az 3 yıllık tecrübe sahibi olmaları gerekmektedir.

toplu-konut-idaresi-baskanligi-personel-alim.jpg

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Personelleri Ne Kadar Maaş Alır?

Toplu Konut İdaresi çalışanlarının maaşları başvuru yaptıkları alana ve mesleki tecrübeye göre değişmektedir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı maaşları; İnşaat Mühendisleri ortalama 4.850 TL, Elektrik Teknikerleri ortalama 5.150 TL, Teknik Eleman maaşları ortalama 6.550 TL, Makine Mühendisi ortalama 7.140 TL civarı maaş almaktadır. Sınavsız personeller ise asgari ücret olarak maaş almaktadırlar. Diğer personellerin ise kıdemleri arttıkça aldıkları maaş miktarı da artmaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.