TOKİ başvuruları 21 Nisan ve 28 Nisan duyurusu

TOKİ başvuruları 21 Nisan ve 28 Nisan duyurusu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) indirim başvuruları 21 Nisan 2021 ile 28 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak. TOKİ indirimi kimleri etkiliyor. TOKİ başvurularını kimler yapabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni kampanyasını açıkladı. TOKİ başvuruları 21 Nisan 2021 ile 28 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak. Konut ve iş yeri alıcıları bu fırsattan faydalanabilir açıklaması yapıldı.

Konut ve İşyeri indiriminden kimler faydalanacak?

TOKİ tarafından satışları 2019 sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri, en geç 2019 bitimi itibarıyla başlayan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak koşuluyla yüzde 20 indirim yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) , borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için 21 Nisan 2021 tarihinde başlıyor.

Konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için her yıl uygulanan indirim kampanyası bu yıl da yapılacak.

Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 21 Nisan-28 Mayıs tarihlerinde ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında, söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.