SYDV Aile Destek Paketi 81 İlde Alınmaya Başlandı

SYDV Aile Destek Paketi 81 İlde Alınmaya Başlandı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aile Destek programı başvuruları alınmaya başladı. Aile destek programına 81 il ve ilçelerinde başvurular başladı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Son zamanlarda beklentiler arasında olan asgari ücret temmuz ayı ara zam beklenirken SYDV tarafından geçim sıkıntısı yaşayan aileler için destek programı başlatacağı ğeçtimiz günlerde duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama sonrası Aile destek programı başvurularını E devlet kapısı üzerinden başvuruların alınacağını söylemesi ile destek paketine başvuruların 24 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacağı açıklandı.

Bakanlık yaptığı konuşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şu kelimeler yer aldı. Az öncede belirttiğim gibi geçim sıkıntısı çeken dar gelirli ailelere ve herhangi bir Sosyal Yardım desteği almayan engelli dul yetim ve emekli maaşlarını almayan vatandaşlara 1 sene oyunda aylık olarak ödeme yapılacağını belirtti. Türkiye’de 4 milyon haneye verilecek olan yardım hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık yapılacak olan Aile destek paketinden yıllık olarak yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanasını bekliyoruz diyerek devam eden Bakan Derya Yanık Dar gelirli ailelerin gelir durumlarına göre belli bir takım şartları vardır.

Destek paketine başvuracak olan ailelerin gelir seviyeleri ölçülerek 3 segmentte yani aylık olarak 450, 550, 600 lira olmak üzere destek vereceğiz. Yıllık olarak hesaplamak gerekir ise 5 bin 400 TL ile 7 bin 200 TL arasında verilen yardımların fiyatı değişebilecek olup hedefimiz destek paketini 12 ay boyunca sürekli olarak vermektir.

81 İl / ilçe’de bulunan SYDV giderek başvurularını yapabileceklerdir. Başvurular 27 Haziran 2022 tarihinde başlamıştır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum