PTT Den Genç Kızlara 33 Bin TL Ödeme Nasıl Yapılır

PTT Den Genç Kızlara 33 Bin TL Ödeme Nasıl Yapılır

PTT den genç kızlara çeyiz desteği verileceği açıklandı. 18-24 yaşında olan herkese çeyiz yardımında bulunuyor. Evlenmek isteyen gençlere bu kampanya fırsatı verildiği belirtildi. Detaylar haberimizin devamında.

PTT genç kızlara 33 bin TL nasıl verecek. Çeyiz parasının miktarını, kızların aldığı yetim aylığı tutarı belirliyor. 2022 yılı itibarıyla en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liraya çıkarıldığı için en düşük hisse üzerinden (yüzde 25) yetim maaşı alan kız çocuklarına aylık 625 lira olarak verilen yetim parası, evlenirken 24 ay için en az toplam 15 bin lira çeyiz parası yardımında bulunuyor.

Posta ve telgraf teşkilatı genel müdürlüğü evlenmek isteyen gençlere çeyiz parası fırsatı dağıtıyor.18-24 yaş arası gençlere en az 33 BİN TL yardımda bulunacağı belirtilmiştir. Kimlerin bu fırsattan yararlana bileceği ve şartları açıklandı.

Her ödemede döneminde çeyiz hesabına yönetmelikte belirtilen üst sınır tutarı verilebileceği açıklanmıştır. Çeyiz hesabı olan vatandaşlar 2022 senesi güncel rakamlarıyla 16 bin 394 liraya varan devlet katkısı ödemesinden yararlanabiliyor.

Posta Ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Çeyiz Yardımı İçin Kimler Başvuru Yapabilir;

18 yaşını doldurmuş olup 25 yaşını doldurmamış olmak.

Daha önce evlenmemiş olmak.

Çiftler bu imkândan ayrı ayrı yararlanabilip alabileceği desteği 32 bin 788 liraya kadarda yükselte bileceği belirtilmiştir. Başvuru yapacak gençlerin çeyiz hesabı açması gerekiyor.

Başvuruları Nereye Yapılacak?

Hizmet akdiyle (4/a’lı) çalışan sigortalıların ve kendi adına ve hesabına bağımsız (4/b’li) çalışan sigortalıların hak sahipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına veya bulunulan yerdeki il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine, Kurumca belirlenen Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi ile yapılacak.

5510 Sayılı Kanuna tabi kamu görevlisi olan (4/c’li) sigortalıların hak sahipleri ile 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların hak sahipleri ise dilekçe ile Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No:7 Sıhhiye/ANKARA adresine başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum