PTT 3038 TL Yardım Ödemesi TBMM'de Geçti

PTT 3038 TL Yardım Ödemesi TBMM'de Geçti

Aile ve Hizmetler Bakanlığı tarafından yüz binlerce öğrenciyi ve öğrenci ailelerini ilgilendiren yardım ödemesi için detaylar bakanlık tarafından açıklandı! Karar TBMM’den geçti! Başvuruları nasıl yapılacak? Başvuru şartları nedir? Detaylar haberde!

İlgili mecralar tarafından öğrencilere 3038 TL yardım ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. Fakat konuya ilişkin kesin olarak yapılamayan açıklamalar neticesin de milyonlarca öğrenci tarafından merakla beklenen konular arasında yer almaya başladı! TBMM tarafından karar onaylandı ve nihayetin de beklenen açıklama kamuoyu ile paylaşıldı!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu üzerinden halka duyurulan açıklama göre; 2023 eğitim öğretim faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte, eğitim malzemelerine gelen fiyatların da artmasıyla eğitim artık ülkemiz de ulaşılması zor ve masraf kaynağı olarak görülmeye başlanıyor.

Devlet tam da bu konuda ekonomik durumu kötü olan aileler için çeşitli destek programları hazırlıyor ve ailelere katkı da bulunuyor.

Zor durum da olan ve ihtiyaçlarını karşılamayan aileler için yeni bir destek yardım ödemesi programı açıklandı. Karar TBMM üzerinden geçti! Karşılıksız olarak yapılacak olan bu yardımdan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanabilecektir.

Ülkemiz de son zamanlar da yaşanan ekonomik buhranlar neticesin de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık’tan insanların yüzün de az olsa tebessüm bırakacak bir haber geldi!

İhtiyaç Sahibi Aileler için Yapılacak Olan Ödeme Yardımı Şartları Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olanlar bu yardımdan faydalanabilecektir.

Ayrıca ailesin de kamu kurum ve kuruluşların da sözleşmeli personel, memur vb. Çalışan öğrenciler faydalanamayacaktır.

İlkokuldan üniversiteye bütün öğrenim kademelerin de ihtiyaç sahibi olan öğrenciler bu yardımdan faydalanabileceklerdir.

Aile de kişi başına düşen yıllık gelirin asgari ücretin %30’unu geçmemek kaydıyla başvurular alınacaktır.

Destek Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Başvuru yapmak isteyenler başvurularını e-devlet üzerinden online olarak yapacaklardır. E-devlet sitesi üzerinden giriş yaptıktan sonra arama yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak, Bakanlık bünyesin de olan bütün yardım faaliyetlerini görüntüleyebilirsiniz. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri bölümün de sağ üst köşe de bulunan yeni başvuru ikonu üzerinden güncel başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru sonuçlarınızı da aynı yerden görüntüleyebileceksiniz.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum