Öğrencilere Başarı Teşvik Programı Kapsamında 5014 TL Verilecek

Öğrencilere Başarı Teşvik Programı Kapsamında 5014 TL Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilkokul, ortaokul, lise ve lisans öğrencilerini sevindirecek haber geldi. Başarı Teşvik Programı kapsamın da öğrencilere 5104 TL ödeme yapılacaktır. başvurular nasıl yapılacak? Detaylar haberimiz de!

Başarı Teşvik Programı kapsamın da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Lise düzeyi okullar da okuyan başarılı öğrencilere 3100 TL, üniversitede okuyan başarılı öğrenciye ise asgari ücretin yüzde 60'ının verileceği duyuruldu. Asgari ücretin yüzde 60’ı ise 5.104,2 TL tutarındadır.

Yapılan açıklamaya göre karnesini gösteren 1,2,3,4 ve 5. sınıf öğrencilerine de geri ödeme şartı olmadan cep harçlık uygulamasından faydalanabileceklerdir.

Bakan Yanık söz konusu habere: “İhtiyaç sahibi ailelerin başarı sağlamış çocuklarına verilecek. Yalnızca devlet okullarında okuyan öğrenciler arasında sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar destek sağlanacak.” şeklin de açıklamalar da bulundu.

Konuya ilişkin Recep Tayyip Erdoğan: “Bütçemizden ayırmış olduğumuz başarı teşvik programı kapsamında öğrencilerimize ve gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum. 1.5 milyar destek ayırdığımızı belirtmek isterim.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklayacağız, Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.” sözlerini kullandı.

Teşvik Programına Başvurular Ne Zaman Yapılacak? Başvurular Ne Zaman Alınacak?

Destek programı kapsamın da gereken şartları sağlayan öğrenciler için ödemeler yıl da iki kez yapılacaktır. İlk ödeme birinci dönemin sonun da yapılırken ikinci ödeme ise yaz tatilin de yapılacaktır. İkinci ödemelerin başvurularının dönemin başlangıç tarihine göre alınacağı tahmin edilmektedir. Başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından alınacaktır.

Doğru haberi hızlı bir şekil de öğrenmek için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.