Merkez Bankası Altınlarını Türk Lirasına Dönüştürenlere Destek Verecek

Merkez Bankası Altınlarını Türk Lirasına Dönüştürenlere Destek Verecek

Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika yönetmelik ile altın hesaplarını Türk Lirasına dönüştüren vatandaşlara destek açıklaması tebliğ ile yayınlandı.

Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz günlerde dolar üzerinden açılan hesaplar için Türk lirasına dönüştürülmesi durumunda vade sonlarında kur karşısında zarara uğrayan TL mevduatlarına kur farkı desteği açıklamaları sonrasında bugün resmi olarak yapılan tebliğ açıklaması ile aynı uygulama altın birikim hesabı olan kişiler içinde getirildi.

Merkez Bankası Altın Hesapları Dönüşüm Tarihi 28 Aralık 2021

Merkez Bankası tarafından yapılan tebliğ ile yapılan açıklamada 28 Aralık 2021 tarihinde mevcut altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesaplarını kapsayacak şekilde ve sahibinin talebi doğrultusunda merkez bankasının belirleyeceği dönüşüm fiyatı üzerinden altın birikimleri Türk Lirasına dönüştürülebilecek.

mb-altin-tl-destek-yonetmeligi.jpg

Banka TL ye Dönüşen Altınları Ne Yapacak

Banka hesabında bulunan altınların L ye dönüşmesi sonrasında banka tarafından elde edilen altınlar dönüşüm fiyatı üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınacak ve karşılığı banka hesaplarına aktarılacak.

Dönüşüm hesabı açtıran vatandaşlara 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli mevduat ya da katılım hesabı açılacak.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.