Memura Yeni Dönemde Ek Zam Geliyor

Memura Yeni Dönemde Ek Zam Geliyor

Memurlar ilgili ilgili zam gelişmeleri belli oldu. Ek zamlarla beraber kamuda çalışanlar ocak ayından itibaren maaşlarını zamlı alıyor.

Memur ek zammı ne oldu? 2022 yılının ocak ayında maaş zamları açıkladı. Yapılan açıklamaya göre memurlar maaşlarını yüzde 30.95 zamlı olarak alacak.

Aile yardım ödeneği de yükseltilecek. Memur maaşlarında da asgari ücrete kadar gelir ve damga vergisi muaf tutulacak.

Enflasyon Farkına Göre Zam

Memurlar yıl içerisinde iki kere maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları ise toplu sözleşmeye göre belirleniyor. Ayrıca geçmiş dönemde 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark ortaya çıkarsa bu durum maaş zammına yansıyor.

2023 yılının maaş görüşmeleri Ağustos ayında açıklanmıştı. Bu açıklamaya göre memurlar maaşlarını 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5 zamlı olarak alabilecek.

TÜİK, 2021’in son 6 aylık enflasyon rakamını da açıkladı. Kurum enflasyon oranını yüzde 25.47 olarak açıkladı. Toplu sözleşmede bu oran yüzde 3’ü geçtiği için memurlar için enflasyon farkı meydana geldi.

Toplu sözleşmede bulunan ekstra yüzde 5’lik zamla beraber memur maaşları da oldukça yükseldi.

Aile Yardımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda kamu görevlilerine, toplu sözleşme çerçevesinde ekstra zam yapacaklarını bildirmişti.

İlave artış sonrasında ek Zam önerisi yasa tasarısı olarak Meclis’e gönderilmiş oldu. Sunulan tasarıya göre kamu çalışanları 2022 yılında maaşlarını yüzde 30.95 olarak zamlı alıyor.

Yeni zamla beraber kamuda görevli memurların maaşı oldukça yükseliyor. Aile yardımı hakkında da açıklamalar geliyor. Aile yardımında çocuk ödeneği ve memurların yaşadıkları şehirler baz alınarak hesaplama yapılacak.

Yapılan zamlardan bazı kesimler memnun olurken bazıları bu zammın yetersiz olduğunu düşünüyor. Önümüzde ki günlerde zam konusunda yeni gelişmeler olup olmayacağı insanlar tarafından merak ediliyor. Çocuk yardımı ya da ek zam bilgilerini internet adresimizden takip edebilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.