Hükümetin Memurlar ve Emekliler İçin Zam Teklifine Sendikalar Olumsuz

Hükümetin Memurlar ve Emekliler İçin Zam Teklifine Sendikalar Olumsuz

Hükümet memurular ve emekliler için yapılan zam pazarlığında tekliflerini açıkladı. Hükümetin zam teklifime sendikalardan anlık olarak olumsuz açıklamalar peş peşe geldi. Zam pazarlığında süreç nasıl işleyecek.

Hükümet 12 Ağustos 2021 tarihinde memurlar ve emekliler için zam pazarlığında ilk teklifini açıkladı. Açıklamanın hemen ardından sendika yöneticileri kamera karşısına geçerek yapılan teklife olumsuz baktıklarını açıkladı.

6 milyon memur ve memur emekli merakla beklediği zam görüşmelerindeydi. Taraflar bugün ikinci kez bir araya geldi. Hükümetin iki yıllık memur zam teklifi belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, "3600 meselesinin bu sözleşme sürecinde çözülmesini istiyoruz" dedi.

Hükümetin Zam Teklifi

"2022 yılı için ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı. 2023 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı" teklifini sundu.

22 Ağustos'ta Zam Oranı Belli Olacak

Görüşmelerde bu aşamadan sonra müzakere sürecine geçilecek. Uzlaşı olursa 22 Ağustos'ta zam oranı belli olacak. Anlaşma olmazsa kamu görevlileri hakem heyeti Ağustos sonunda zam oranına karar verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Türkiye, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağız" demişti.

Memurlar için ilk teklif 2022 için ilk altı ay için yüzde 6, 2. altı ay için yüzde 5, 2023 için ise yüzde 6+6 ve enflasyon farkı öneriyoruz.

Bilgin, 3600 ek gösterge meselesinin bu toplu sözleşmede çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sözleşmeli personelin hakları konusunda da çalışıyoruz.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için de yüzde 17 zam talebinde bulunmuştu. Ayrıca memurlara 600 TL de seyyanen zam istemişti.

KAMU İŞÇİSİNİN ALDIĞI ZAM NETLEŞTİ

Kamu işçisi için toplu sözleşme zammı netleşti. Kamuda düşük ücretli personelin maaşına 500 TL zam yapıldı. Ücretlere 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.