Fed Faizlerde Değişikliğe Gitmedi Sabit Bıraktı

Fed Faizlerde Değişikliğe Gitmedi Sabit Bıraktı

Fed faizlerle alakalı değişikliğe gitmediğini açıkladı. Ay sonu başlayacak uygulamada varlık alımlarında azaltma yönünde ilerleme kaydedilecek.

ABD Merkez Bankası FED faiz aralığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Alımlardaki azalmanın aylık 15 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

Merkez Bankası Politika Faizini Değiştirmedi

ABD Merkez Bankası, bekleneni yaparak politika faizini değiştirmediğini açıkladı. FED, yüzde 0-0.25 aralığında bıraktığı sabit faiz oranı ardından 120 milyar dolarlık alımlarda belirli oranda düşüşe yöneliyor. Azalış miktarı 15 milyar dolar civarında seyredecek. Gündeme gelen para politikasına yönelik kararlar oy birliğiyle alınıyor.

Salgın Sektörlerde Fiyat Artışına Neden Oldu

Salgınla beraber politika ve ekonomik açıdan birçok değişiklik de gündeme geldi. Bu gelişmelerden biri de salgının neden olduğu sektörel fiyat artışı oldu. Özellikle son aylardaki artışla beraber toparlanma hızında önemli ölçüde yavaşlama kaydedildi.

Yeni korona virüs salgını ile arz talep dengesizlikleri etkilediği için fiyat değişikliklerine önemli ölçüde katkıda bulundu. Geçici olması beklenen enflasyon etkisi önemli ölçüde etkisini göstererek arz ve talep dengesizliklerine neden oldu.

Finansal koşulların genelinde destekleyici açıklamalar yapan FED, ekonominin gidişatıyla salgının birbirine bağlı olduğunun vurgusunu yaptı.

Varlık Alımlarında Azalmada Katkı Bekleniyor

Federal Açık Piyasa Komitesi, bankanın ay sonunda fon oranı kapsamında sabit bir aralık belirlenmesinin istihdama katkısı olabileceğini belirtti. Hedeflere ulaşılana kadar söz konusu sabit faiz para politikasının sürdürüleceğinin altını çizdi.

İş yerleri ve Evlere Banka Kredi Akışı Desteklenecek

Fed'in açıklamasında dikkat çeken bir nokta işletmeler ve hane halkına verilecek kredi desteği oldu. Banka kredi akışının desteklenmesi için uygun piyasa işleyişi sürecine odaklanıldığı belirtildi. Bu durumun sağlanması adına her ay benzer indirimlerin uygulanacağı aktarıldı.

Açıklanan verilerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi konusunda, korona virüs etkilerinin bir süre daha devam edeceğe benziyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.