Esnafa verilecek 3-5 bin TL başvuru tarihleri açıklandı

Esnafa verilecek 3-5 bin TL başvuru tarihleri açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve bugün yasal düzenlemesi yayınlanan esnafımıza verilecek olan de 3-5 bin TL destek paketine kimler başvurabilecek? Başvurular ne zaman başlayacak? Ayrıntılar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kapanma süresince maddi olarak zorda kalan esnaflarımıza yönelik olarak verileceği söylenen 3-5 Bin TL destek paketi konusunda son gelişme ile bugün resmi gazetede destek paketinin ödeme esasları ile ilgili karar yayınlandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan açıklama ile koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarının belirlendiği.

Belirtilen esnafa verilecek olan bu yardım için destek başvurularının 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren her vatandaşın e devlet üzerinden başvurusunu yapabileceği.

Yapılacak destek ödemelerinin tek seferde iki ayrı grup halinde verileceği 5.000TL ve 3.000TL hibe desteğinden 17.05.2021 tarihinden önce vergi dairesinde vergi kaydı olan esnaflar, sanatkalar ve tacirlere verilecek.

mehmet-mus.jpg

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.