Doğalgaz Yardımı 2023 Başvuru Ekranı Açıldı

Doğalgaz Yardımı 2023 Başvuru Ekranı Açıldı

2023 yılı için doğalgaz başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı! Hem ve sahipleri hem de kiracılar bu yardımdan faydalanabileceklerdir. Başvuru şartlarını sağlayan ve doğalgaz aboneliği üzerin de olan herkes başvuru da bulunabileceklerdir.

Doğalgaz desteği kapsamın da yapılan yardımdan yararlanan vatandaşların Doğal Gaz Tüketim Desteğin de kış dönemi ödemeleri devam ediyor. Başvuru yapamadım diye üzülen ve başvuru tarihlerini kaçıranlar için ise güncel başvuru ekranı açıldı!

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlara 2023 Şubat ayında da 900 TL – 2.500 TL arasında yardım yapılacaktır. Ödemeler hak sahiplerinin PTT kartına ilgili kurum tarafından yapılacaktır.

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık: “Kış döneminde yapmış olduğumuz ödemelerin ilkin de 366.524 hanemize 271,8 milyon TL ödeme yapmıştık. İkinci ödememizde ise 178.261 hanemize 130,8 milyon TL ödeme yapacağız. Böylece Doğalgaz Tüketim Destek Programı kış dönemi kapsamında bu yıl bitmeden 544 bini aşkın hanemize toplam 402,6 milyon TL destek vermiş olacağız. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğal Gaz Tüketim Desteğin de kış dönemi ödemelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilir. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 TL – 2.500 TL arasında değişiyor." açıklamaların da bulundu.

Doğalgaz Desteği 2023 Başvuru Koşulları Nedir?

Doğalgaz ısınma sistemiyle ısınan ev, il ve ilçeler de ikamet ediyor olmak gerekmektedir.

Başvuru yapmak isteyen ailenin ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunan bir ev de yaşaması gerekmektedir.

Aylık gelir toplamının hane sayısına bölündüğün de yüksek çıkmaması, yoksulluk sınırını aşmaması istenmektedir.

Aboneliğin mesken abone grubun da sayılması ve han içerisin de yaşayan 18 yaşından büyük kişinin üzerin de olması gerekmektedir.

Doğalgaz yardımından Türk aileleri yararlanabilmektedir.

Yardım Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Doğalgaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Yardıma başvuru yapacak olan kişinin doğalgaz aboneliği kendi adına olması gerekmektedir.

e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra arama hizmet yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazarak ilgili alana yönlendirilecektir. Karşınıza çıkan başvuru formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru linki

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum