Doğalgaz Destek Paraları Yatmaya Başladı! 2023 Başvuru Nasıl Yapılır?

Doğalgaz Destek Paraları Yatmaya Başladı! 2023 Başvuru Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Çalışma Bakanı Derya Yanık duyurdu! Doğalgaz destek paraları yatmaya başladı. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, doğalgaz desteğinin başvurularının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan doğalgaz desteği yardımları paraları yatmaya başladı. Bakan Yanık: “ Artan fiyatlar nedeniyle faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi vatandaşa bir nebze olsun rahatlama sağlayacak ısınma desteği kapsamında kış dönemi ödemelerinin 336 bin haneye toplam 271,7 milyon lira yardım yapıldı.” şeklin de açıklama yaptı. Doğalgaz yardımı almaya hak kazanan aileler için 900 TL ile 2500 TL arasında doğalgaz yardımı yapılacak. Doğalgaz yardımın da miktar ilden ile değişiklik göstermektedir.

Doğalgaz Destek Ödeme Paraları Yatmaya Başladı!

Dış ayında yardım da bulunmak için Eylül ayında başvurular alınmaya başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL'lik destek verdik." Dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin açıklama da bulundu: "Doğal gaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900 - 2500 TL arasında olarak belirledik." Dedi.

Doğalgaz Destek arası Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Doğalgaz destek parasına başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklardır. Başvuru yapacak olan vatandaşlar T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle giriş yapacaklardır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesin de Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasına giriş yaparak doğalgaz başvurusun da bulunabileceklerdir.

dogalgaz-destegi.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin: "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız" şeklinde açıklama yaptı.

Doğalgaz destek parasına başvuru yapmak için tıklayınız.

Doğalgaz Destek Paraları Nereden Alınacak?

Doğalgaz destek parası almaya hak kazanan vatandaşlar PTT’ye giderek faturalarını gösterdikten sonra doğal gaz desteğinden faydalanabileceklerdir. Konuya ilişkin Bakan Yanık: "Vatandaşlarımız, e-Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak." açıklamasını yaptı.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

İnstagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum