Cumhurbaşkanı Açıkladı! Önlisans Lisans 5500 TL Destek Ödemesi

Cumhurbaşkanı Açıkladı! Önlisans Lisans 5500 TL Destek Ödemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından başarılı öğrencilere destek programı geleceğini açıkladı. Önlisans ve lisans düzeyin de eğitim gören adayların başarılı olması halinde 5500 TL destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önlisans ve lisans öğrencilerine 5500 TL destek ödemesi yapılacağını açıklamasının ardından öğrenciler ve veliler tarafından destek ödemesi detayları araştırılmaya başlandı. Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri kapsamın da 1,5 milyar bütçe ayrıldığı açıklandı.

destek-odemesi.jpg

Başarı Destek Programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu açıklamalar da bulundu:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız."

"Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Detayları aile bakanlığımız tarafından açıklanacak program için 1,5 milyar lira ayırdık." Şeklin de açıklama yaptı.

Destek Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanın destek ödeme yapılmasını açıklamasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuruları tarihleri ve şekli hakkın da henüz resmi açıklama gelmedi. Hızlı ve doğru haberlere ulaşmak için bizi takip edebilirsiniz

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2

Facebook: kamupersonelialim1

İnstagram: kamupersonelialim

APPLE telefonlara cep uygulamasın için tıklayınız.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.