Belediyelerin Sosyal Yardım Programı Kapsamında Ödemeleri Başladı

Belediyelerin Sosyal Yardım Programı Kapsamında Ödemeleri Başladı

Devletin yıl içerisinde vatandaşlara için yaptığı yardımlardan sonra belediyelerde dar gelirli aileler için ek destek vermeye başladı! Belediye yardımlarına nasıl başvuru yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütülen belediyeler sosyal yardım programı kapsamın da halkın rahata kavuşması için programlar yürütüyorlar.

Zorlu kış günlerin de ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmıyorlar. Sizler de ikamet ettiğiniz il de bulunduğunuz belediyeye başvuru yaparak yardım paketlerini öğrenebilir ve gerekli başvuru şartlarını sağladığınız takdir de başvuru da bulunabilirsiniz.

Belediye tarafından yapılan dar gelirli aileler için yardımlar vatandaşlara ilaç gibi geliyor. Bulunduğunuz ilçenin bağlı olduğu belediye binasına giderek, Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvurarak ya da ALO 153 hattını arayarak haklarınızı ve sizlere uygun olarak açılan yardım paketleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bazı belediyeler başvuruları şahsen alırken bazı belediyeler ise başvurularını resmi internet sitesi üzerinden dolduracağınız form veya e-Devlet üzerinden alıyorlar. Başvuru yöntemini bağlı bulunduğunuz belediyeden öğrenmek, süreci sağlıklı yürütmenize yardımcı olacaktır.

Belediye Nakit Yardımının Yanı Sıra Yardım Paketleri de Dağıtıyor!

Nakit yardımının yanı sıra bazı belediyeler ihtiyaç sahibi vatandaşlar için temel ihtiyaçları karşılayacak yardım paketleri de dağıtıyor. Zorlu kış günü ve enflasyonun belimizi büktüğü dönemler de dar gelirli aileler bu paketler ile biraz da olsa nefes alıyor!

Gıda yardımı, erzak kolisi yardımı, para yardımı, eşya yardımı, kırtasiye yardımı, temizlik malzemeleri yardımı, yakacak yardımı, süt yardımı, bebek maması yardımı ve kış ayları için mont, bot yardımı gibi paketler sunulmaktadır. Ailelere ihtiyaç durumuna göre gerekli paketler verilmektedir.

Engelli vatandaşlar için de çeşitli yardımlar yapılıyor. ALO 153 hattını arayarak haklarınızı öğrenebilirsiniz. Gençlere destek, bebek yardımı, doğum yardımı gibi yardımları için de ihtiyaç halin de belediyelere başvuru da bulunabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.