Bakanlık Aile Destek Programı İle 850-1.250 TL Maddi Yardım Yapacak

Bakanlık Aile Destek Programı İle 850-1.250 TL Maddi Yardım Yapacak

Bakanlık açıkladı! İhtiyaç sahibi ailelere Aile Destek Programı ile 850-1.250 TL maddi yardım yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre maddi yardıma ihtiyacı olan ailelere destek ödemeleri yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi olan ve gerekli şartları sağlayan vatandaşlara 850-1.250 TL arası maddi yardım yapacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre maddi yardım ödemeleri barınma, sağlık, eğitim ve gıda gibi alanlarda maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere ve vatandaşlara yapılacak.

aile-destek-programi-odemesi.jpg

İlk Ödemeler 8 Kasım’da Yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı kapsamında yapılan Kasım ayı ödemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada “2.5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.” İfadelerine yer vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım ayı içerisinde yaptığı açıklamaya göre Maddi Yardım ödemeleri 8 Kasım 2022 tarihinde hesaplara yatırılmaya başlamıştı.

Aralık Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre “Program dâhilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Destek Ödemeleri Tutarı Arttırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı açıklamada” Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.” dedi.

Aile Destek Programı Müracaat Koşulları

Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.

Destek Ödemesi almak isteyen vatandaşların Mavi Kart sahibi olması isteniyor.

Yerleşim adresi yurt dışında olan adaylar alabilecek.

18 yaşından küçük olmak.

Ev içerisinde yaşan bireylerin, memur, kamu işçi, noter veya muhtar ya da yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin olması durumunda başvurular dikkate alınmayacak.

Aile Destek Programı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelere başvuru yapacak vatandaşların müracaatlarını e-Devlet sistemi üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapmaları gerekiyor.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.