Asgari ve Memur Maaşları İçin Flaş Teklif! “3 Ayda Bir Ödensin”

Asgari ve Memur Maaşları İçin Flaş Teklif! “3 Ayda Bir Ödensin”

Asgari maaş ve memur maaşla çalışanlar için flaş bir teklif geldi. Asgari ve Memur Maaşları İçin“3 Ayda Bir Ödensin” şeklinde son dakika bir teklif yapıldı. İşte memur ve asgari ücretlileri ilgilendiren haber…

Memur ve emekliler için Temmuz içerisinde bir zam bekleniyordu. Beklenin ardından Temmuz ayı içerisinde Memur ve emekli maaşlarda zam yapılacağı kesinleşti. Bu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı kabinesi ilgili daha fazla detaya ulaşmak için haberimize bakabilirsiniz.

Memur-Sen başkanı tarafından bir televizyon programı üzerinden sorulan sorulara cevap veren Yalçın konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Memur-Sen Açıklamaları

Yüksek enflasyona ilişkin konuşan Yalçın “Bu tür enflasyon dönemlerinde zammı ve enflasyon farkını almak için 6 ay beklenmemeli. Aylık ya da en geç 3 aylık dilimler halinde enflasyon farkları ödenmeli. Ayda bir olmasa da 3 ayda bir fark ödenmeli. Aksi halde ücret maaşla çalışanların alım gücü düşüyor, hatta kayboluyor. Bordro mahkûmları ve dar gelirliler yüksek enflasyonda ezilir. Alım gücü düşer. Gelir dağılımı bozulur.”

3600 Ek Gösterge Hakkında Açıklama

Yalçın, 3600 ek gösterge verilmesi öngörülen öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor, diğer kamu çalışanlarının dışarıda bırakılmasının doğru olmayacağını savunuyorum.

3600 ek göstergenin herkese verilemez. Ek göstergenin kademeli olarak artırılması gerekiyor. 3600 ek gösterge ve yeni tazminat yansıtma oranı ile öğretmenlerin emekli aylığında 1300 TL dolayında artış olacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum