Asgari Ücrete Ara Zam Belli Oldu! 3.500 TL Zam Geldi 12.000 TL Oldu

Asgari Ücrete Ara Zam Belli Oldu! 3.500 TL Zam Geldi 12.000 TL Oldu

Asgari ücrete gelecek zam miktarı belli oldu. 3.500 TL zam ile 8500 TL’den 12.000TL’ye çıkacağı bildirildi. TBMM onayı çıktı ve Cumhurbaşkanlığından son dakika açıklaması geldi. Açıklamada neler bildirildi? Yeni düzenleme sonuçları neler?

Asgari Ücret Ara Zammı Belli Oldu

Asgari ücrete ara zam konusu gündemde. Konu hakkında son dakika açıklaması yapıldı. İşçiler tarafından beklenen müjdeli haber geldi. Asgari ücrete gelecek zam 3.500 TL olarak bildirildi. Cumhurbaşkanından son dakika müjdesi geldi.

Uzun Zamandır Bekleniyordu

Asgari ücrete ara zam gelmesi, uzun zamandır konuşuluyordu. Beklenen haber için vatandaşlar takipteydi. Milyonlarca çalışan, seçim öncesinde gelmesi beklenen asgari ücrete zam konusunu araştırıyor. Ara zam ne kadar olacak sorusunun cevabı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı müjdeyi bayram hediyesi olarak verdi. Bayram hediyesi olarak sunulan müjdeli haber ile’ asgari maaşa gelecek zam miktarının 3.500 TL olduğu öğrenildi. TBMM’den onay çıktı. Milyonlarca çalışan için bu bayram çifte bayram kutlaması yapılacak. Asgari ücrete 2023 yılında gelecek ara zam konusu hakkında son dakika açıklamaları…

Yüzde 54 Zam Pahalılığa Yenik Düştü

Milyonlarca çalışan vatandaşın gündemi uzun süredir asgari zamma gelecek ara zamdaydı. Yeni zam var mı, asgari ücrete zam gelecek mi?... Soruları en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Yılbaşında yapılan yüzde 54 oranındaki zam, piyasanın pahalılığına yenik düşmüş ve vatandaşların yeni zam beklentisine sebep olmuştu. Özellikle emeklilere sunulan zamdan sonra beklentiler daha da artmıştı. Beklentiler uzun zamandır sürüyordu ve yeni haber için bekleniyordu.

asgari-ucrete-ara-zam.jpg

İşçilerin zam talebine karşı, bir taraftan da işverenlerin maliyetlerin her gün artmasını dile getirerek, zam yapılmaması konusunda talepleri vardı. Geçen gün Cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştirilen açıklama ile asgari ücrete zam konusu netleşmişti. Son dakikada gelen haber ile asgari ücrete gelecek zam miktarı da kesinleşti. Böylelikle işçiler bu bayram çifte bayram sevinci yaşayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammını son dakika bilgisi ile ele aldı ve sonucu açıkladı. İşte asgari ücrete gelecek zam ile ilgili sunulan bilgiler...

Ara Zam 3.500 TL Oluyor

Asgari ücret zam konusunda güncel gelişme Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Ekonomistlerin yapmış oldukları araştırma sonuçlar: asgari ücret ile çalışanların açlık sınırının bile altında hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını ortaya koymuştu. Böyle bir durum içerisinde çalışmalarını sürdürmekte olan işçiler ara zam beklentisi içerisindeydi. Nihayet beklenen müjde geldi. Asgari ücret konusunda ek bir ara zam yapılması kesinleşti.

Temmuz ayında gelmesi beklenen asgari ücret zammı ile birlikte 3.500 TL artış görülecek. Çalışanlar için beklenen müjdeli haber gelmiş olurken, iş verenler açısından durum biraz daha farklı değerlendiriliyor. İşverenler açısı8nda konu ele alındığında: Maliyetlerdeki yükseliş sebebiyle asgari ücretin yılda bir kez zam ile sınırlandırılması yönünde.

Asgari Ücrete Ara Zam ne Zaman Gelecek?

Asgari ücret için beklenen ara zam ne zaman maaşlara yansıyacak? Seçim öncesi asgari ücrete, konuşulan zam gelecek mi? Soruları sorulurken, resmi açıklamalara göz atıldığında şu bilgiler ile karşılaşmaktayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir açıklamada bulunmuş ve ara zam için Temmuz ayını işaret etmişti. Ancak Ramazan Bayramı sonrasında yeni bir müjdeli haber gelebilir ve Cumhurbaşkanlığından asgari ücret zam tarihi ile ilgili öne alma söz konusu olabilir. Genel seçimlerin de yaklaşmış olması, asgari zammın maaşlara yansıma sürecini öne çekebilir.

Asgari ücret ara zam

Asgari ücret zammı

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.