Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 868 TL Ödeme Yapıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 868 TL Ödeme Yapıyor

Son zamanlarda gündemden düşmeyen 2022 yılı asgari ücret 2'nci ara zammı ile en düşük emekli maaşına yapılan zamlardan sonra devlet tarafından ihtiyat sahibi ailelerine verilen ödemelerin arttığı belirtilmiştir.

Yapılan artışlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından halen devam etmektedir. Yapılan artışlardan faydalan bir diğer kesim ise sigortalıların hak sahiplerine bağlanan dul ve yetim maaşları olduğu belirtildi. Yapılan bu artışların hak sahiplerine temmuz ayında hesaplarına tamamen yatacağı belirtildi.

Ödemenin Şartları Nelerdir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapılan destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların bazı şartlara haiz olması gerekiyor. Bu şartlara haiz olmayanların ödemelerini alamayacağı ifade edilmiştir. İşte ödeme alabilmesi için gerekli şartlar.

Öncelikle evli olduğu eşinin ölüm tarihinden önce resmiyette evli olması ve bunu belgelemesi gerekir,

Vefat etmiş eşinin ölüm aylığını alabilmesi için istenen sigortalık ve prim şartlarını taşıyor olması,

Geride kalan eşinin aylığını alıyorsa ( hak sahibi iken ) yeniden evlenmemesi gerekir,

Ayrıca eşin kendi sigortalığı nedeni ile gelir yada maaş bağlanmamış olması,

Belirtilen şartları yerine getirmiş olan vefat etmiş sigortalının eşine %50 oranında aylık bağlanmış çocuğu bulunmamış ( engelli maaşı almıyor ise ) halinde %75 oranında maaşa bağlanılıyor,

Başvuru Ayrıntıları Nelerdir Şahsen Başvuru Nasıl Yapılır

Dul ve yetim (eşi vefat etmiş ve ölen bir kişinin ardında kalan kız ve erkek çocuğu) aylığı başvuruları vefat eden eşin bağlı olduğu sigorta hizmet koluna göre farklı adreslerle ve farklı yöntemlerle başvuru yapıldığı belirtilmesi ve bunun yanı sıra ise diğer yöntemle belirtilmek istenirse E-devlet üzerinden yapılacak başvurular için Sosyal Güvenlik Kurumu Yani SGK alt hizmetlerinde yer alan ölüm yardımı ile dul yetim aylığı talebi hizmetini kullanmak gerektiği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardıma başvurularına şahsen yapılacak olan başvuruda ise vefat etmiş olan sigortalı eşin bağlı olduğu hizmet koluna göre farklı noktalardan işlem yapıldığı duyuruldu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.