Aile Bakanlığı 5-7 Bin TL Yardım Başvurusu Detayları

Aile Bakanlığı 5-7 Bin TL Yardım Başvurusu Detayları

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılacağı açıklaması geldi! Bakanlığın yapmış olduğu açıklamaya göre başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine 5-7 Bin TL maddi yardım yapılacak. Başvuru detayları belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapan dar gelirli, ihtiyaç sahibi ailelere 5-7 Bin TL maddi yardım yapacağını duyurdu. Yardım başvurusu detayları Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla belli oldu. Vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. 5-7 Bin TL arasında değişen yardım ödemeleri 12 ay boyunca devam edecek. İlgili maddi destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların e-Devlet sistemi üzerinden başvuru formunu doldurmaları veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmeleri gerekiyor.

Başvurular e-Devletten Yapılabilecek

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuş olan Türkiye Aile Destek programı kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan ailelere 5 ile 7 Bin TL arasında maddi yardım yapılacağı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan programın açıklanmasının hemen ardından Bakan Derya Yanık, paketle ilgili detayları kamuoyuna açıklamıştı. Yapılacak olan yardım için başvurularını bu ay içerisinde yapan ve kabul edilen vatandaşlara 5-7 Bin TL arasında ödemeler yapılacak. Yıllık bazda yapılacak olan ödemeler 1 yıl boyunca devam edecek ve aylık olarak 450-600 TL arasında bir ödeme yapılacak.

bakanlik-yardim-basvurusu.jpg

Yardım Başvurusunu Kimler Yapabilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak Türkiye Aile Destek paketi yardımına yapılacak olan başvuru işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılabilecek. Hane içerisindeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3 oranından az ise herkes müracaat edebilecek. Ayrıca maddi yardım alabilmek için çalışanlar ve emeklilerde bu destekten yararlanabilecek. Başvurulara hane içerisinde sadece 1 kişi yapabilecek.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

İnstagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum