2021 Jandarma Güven Masası Personel Alımı Ne Zaman

2021 Jandarma Güven Masası Personel Alımı Ne Zaman

2021 jandarma güven masası personeli alımı için adaylar ilan beklemektedir. Adaylar şartları ve diğer tüm detayları merak ediyorlar. JGK güven masası personel alımı için ne zaman ilana çıkacak.

2021 jandarma güven masası personel alımı adayların gözleri Komutanlığına çevrilmiş durumdadır. Güven masası personeli alımı şartları merak konusu olmuştur.

Ayrıca bekçiler erkek adaylar arasından seçilirken güven masası kadın adaylar arasından seçilecektir. Şuan için kurum tarafından resmi bir açıklama olmasa dahi alım için aranan şartları sizler için sıralayacağız. Alımları kaçırmamak için takipte kalmanız gerekecektir.

Bekçi Olmak İçin Aranan Şartlar

Sadece erkek adayların başvuru yapacağı bekçilik sınavında öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. En az ilkokul mezunu aransa da kurum istediği öğrenim düzeyine göre alım yapabilir. Yani lise, ön lisans ya da lisans düzeyinde aday çağırma haklarına sahiptirler. Bekçi olmak için aranan şartlardan bir tanesi ise katılacak erkek adayların en az 167 cm’den kısa olmamaları gerekmektedir.

18 yaşından büyük ve 30 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. Bekçilik için başvuru için son bir yıldır aynı yerde ikamet ediyor olması gerekiyor.

Kamu kurum ve kuruşlardan mahrum olmamalıdır. Silah taşıması için uygun olmalı, alkol ve benzeri ürünlerden dolayı tedavi görüyor olmamalıdır. Bir yıldan fazla suçu olmamalı ve bu suç devlete karşı işlenmiş olmamalıdır.

Jandarma Güven Masası Uygulaması

Jandarma tarafından 4 yıllık öğrenim ya da Milli Savunma Üniversitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Milli Savunma Üniversitesi dışında başvuru yapmak isteyenler astsubay jandarma alımı için başvuru yapmaları gerekecektir.

Jandarma güven masası uygulaması dışarıdan açıktan alım yapılması da beklenmektedir. Bu alımlar kadın adaylar arasından alım yapılacaktır. Aranılan şartlar jandarma tarafından gerçekleşeceği bekleniyor. Askeri alımlar için normalleşme ile beraber alımların yapılacağı bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum