2023 YKS Tercih Kılavuzunu ÖSYM Yayımladı (AYT TYT)

2023 YKS Tercih Kılavuzunu ÖSYM Yayımladı (AYT TYT)

ÖSYM Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, YKS tercihlerinin başladığı duyuruldu. AYT ve TYT sınav sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite YKS tercihleri nasıl yapılacak? 2023 üniversite taban puanları nedir?

Son Dakika: 2023 YKS Tercih Kılavuzunu ÖSYM Yayımladı (AYT TYT)

2023 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınava katılmış olan adayların heyecanlı bekleyişleri sona erdi. Yapılan son dakika açıklamasına göre, ÖSYM Başkanlığından YKS tercihlerinin başladığı bilgisine ulaşıldı. Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun yayınlanmasıyla tablo - 3 ve tablo - 4 bölümleri için gerekli olan açıklamalar yapıldı.

YKS Tercih İşlemleri Adım Adım Nasıl Yapılacak?

1. ADIM: ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi: Öncelikle, YKS tercih işlemleri için ÖSYM'nin resmi web sitesine (https://ais.osym.gov.tr) giderek Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir.

2. ADIM: TC Kimlik Numarası ve Şifre: Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapmak için T.C. kimlik numaranız ve ÖSYM tarafından size verilen şifreyi kullanmanız gerekmektedir. Eğer şifrenizi unutursanız veya yeni bir şifre almak isterseniz, sisteme girerken "Şifremi Unuttum" seçeneğini kullanabilirsiniz.

3. ADIM: Tercihlerin Açıklanması: Tercih işlemleri için belirlenen tarihlerde, YKS puanları açıklandıktan sonra tercih kılavuzu ve kontenjanlar ÖSYM tarafından yayımlanır. Bu tercih kılavuzunda, hangi üniversitelerin ve programların yer aldığı, puan türleri, kontenjanlar ve diğer önemli bilgiler bulunur.

4. ADIM: Tercihlerin Yapılması: Tercih dönemi ile; kılavuzdaki bilgilere göre adaylar tercihlerini yapabilirler. Sisteme giriş yaptıktan sonra, hangi programları tercih etmek istediğinizi belirleyebilir ve tercih listesini oluşturabilirsiniz. Birden fazla tercih yapabilir, tercih sıralamanızı değiştirebilir veya yeni tercihler ekleyebilirsiniz.

5. ADIM: Tercih Süresi ve Sonuçlar: Tercih süresi belirli bir zaman diliminde tamamlanır ve tercihlerinizi tamamladıktan sonra tercih süresinin sonunda tercihleriniz kesinleşir. Daha sonra, tercih sonuçları açıklanır ve yerleştirme sonuçlarına göre üniversite ve programınız belli olur.

2023 YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2023 YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2023 ve 8 Temmuz 2023 tarihleri arasında kurum tarafından yayınlanan kurallar çerçevesinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Adaylar başvuru yaparken yayınlanmış olan kılavuzları dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Tercih linki: https://ais.osym.gov.tr

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.