2022 YKS Sınav Tercihleri Ne Zaman Yapılacak ÖSYM Duyuru Yaptı mı?

2022 YKS Sınav Tercihleri Ne Zaman Yapılacak ÖSYM Duyuru Yaptı mı?

ÖSYM tercihleri açıklandı. Tercihler ne zaman yapılacak? ÖYM birçok öğrencini beklediği 2022 YKS sınav tercihleri tarihini açıkladı. Açıklanmış olan YKS sonuçlarının ardından Tercih kılavuzu yayımlandı. Detaylar haberimizin içeriğinde.

YKS 2022 sınavına giren milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları açıklandı. Temmuzun son haftaları olduğu tahmin ediliyor. ÖSYM YKS tercih takvimini açıkladı.

Tercih kılavuzu sonuçların erişime açılmasından hemen sonra açılacağı açıklandı. Yapılacak olan yerleştirmede boş kontenjan ve şartları taşıyanların göz önünde bulundurulacağı belirtildi.

ÖSYM temmuz ayının son haftasına kadar konuyla ilgili bir açıklamanın yapılacağını belirtti. YKS Tercihlerini Üniversite tercih işlemlerin sonucu açıklanmasının ardından başlayacağı belirtildi.

Tercih kılavuzunun 18 ve 22 Temmuz tarihlerinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Bekleyen adaylar için ÖSYM sonuçlarının sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenebileceği belirtilmişti.

sym-yks-sonuc.jpg

Geçen yıl YKS kılavuz açıklanma tarihi ertelenen sınavın bu yıl tarihlerde bir değişiklik olmayacağı açıklandı.

YKS, AYT ve YTD şeklinde yapıldı. Her sonuç ÖSYM AİS sistemi üzerinden 20-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında açıklanacak.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.