2022 Yılı Lise Ve Önlisans KPSS Başvuruları Ne Zaman

2022 Yılı Lise Ve Önlisans KPSS Başvuruları Ne Zaman

KPSS lise ile Önlisans sınav başvuruları için geri geri sayım sürüyor. Geçtiğimiz günlerde KPSS lisans başvurularının sona ermesinin ardından artık gözler lise ve Önlisans başvuru tarihi ile sınav tarihlerinin ne zaman yapılacağı söz konusu oldu.

Kamu kurumlarında çalışma hayali kuran sınava katılım sağlamak isteyenler ÖSYM 2022 KPSS sınav ve başvuru tarihleri ne zaman olduğunu araştırıyorlar. 2020 yılında girilmiş olan KPSS sınavının ardından artık gözler 2022 Yılı için KPSS başvuru tarihlerini heyecanla bekleyiş devam ediyor. Kamuda görev almak isteyen KPSS sınavına katılacak. Sınava katılmak için öncelikli olarak başvurularını tamamlamış olmaları gerekiyor. Peki, hangi tarihler arasında başvurular yapılacak. Başvuru ücretleri ne kadar belli oldu mu? Bu tür soruların cevabı haberimizde yer almaktadır.

KPSS Lise ve Önlisans Başvuruları Ne Zaman

Önlisans adaylarının meraka beklediği KPSS başvuru tarihi 3 Ağustos’ta başlayıp son gün 15 Ağustos bitecek olup başvuru yapan adaylar sınava 2 Ekim’de girecektir.

ÖSYM 2022 sınav takvime göre lise mezunu adayalar başvurularını 1 Eylül 2022 Tarihinde başlayıp 13Eylül 2022 tarihine kadar başvurmalar gerekir. Başvurularını yapanlar ise KPPS sınavına 6 Kasım’da gireceği belirlenmiştir. Belirtilen tarihler arasında başvuru yapmak isteyen adaylar çoğunlukla KPSS başvuru ücretleri ne kadar olduğunu soruyorlar.

KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar

2020 Yılı Önlisans KPSS başvuru ücretleri 80 TL, lise KPSS başvuru ücreti ise 80 olarak açıklanmıştı. Bu her 2 oturumda da ücretler en son 2020 yılında düzenlenmiştir. 2022 yılı KPSS oturum başvuru ücreti ise kılavuzun yayınlanması ile tam netlik bilgiye sahip olunacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.