2022 Kaymakam Adayı Alımı ÖSYM Takvimi Açıklandı

2022 Kaymakam Adayı Alımı ÖSYM Takvimi Açıklandı

2022 yılının neredeyse yarılamak üzereyken kaymakam adayları alımları da ilanlar olarak yayınlanmaya başlandı. 2022 yılı kaymakam adayı alımı ÖSYM takvimi açıklandı.

Yeterli şartlara sahip olan ve başvuru yapmasına engel oluşturabilecek herhangi bir durumu olmaması şartlarıyla 2022 yıllık kaymakam adayı alımı yapılacakları. ÖSYM kaymakam adayı alımı için takvimi açıkladı.

Sınav Başvuru Tarihleri

Giriş sınavına başvuru yapacaklar için sınav başvuruları 2 Ağustos 2022 tarihinde alınmaya başlanacak olup en geç sınav başvuruları ise bir hafta sonra yani 9 Ağustos 2022 tarihinde yapılabilecekleri.

Başvuru yapmak isteyip belirtilen tarihler içerisinde başvuru yapamayanlar için ek olarak bir gün daha tanınmış olup o gün ise 17 Ağustos 2022 tarihi olarak belirlenmiştir.

Sınav Tarihi

Sınava girecekler için sınavın yapılacağı tarih ise 18 Eylül 2022 tarihi olarak belirlenmiştir. Yani sınav başvurusu onaylanan kişiler bu tarihte saat 10.00'da sınava tabi tutulacak olup sınavdan belirli bir sayıda kaymakam adayı alımları yapılacaktır.

Ek Başvurular

17 Ağustos 2022 tarihinde başvuru yapacaklar için ek bir not verildi ve o gün başvuru yapacaklar normal gününden başvuru yapacaklardan daha fazla ücret ödeyecekleri belirlenmişir.

Sonuçların Açıklanma Tarihi

Sınava girip sınav sonuçlarını bekleyenler için ise sınav sonuçları sınavın yapıldığından ortalama 25 gün sonra yani 13 Ekim 2022 tarihinde sınav sonuçları açıklanacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.