2022 DHBT Sınavı Ne Zaman?

2022 DHBT Sınavı Ne Zaman?

2022 DHBT sınavı hakkında detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev almak isteyen kişilerin bu sınava girme zorunluluğu bulunuyor.

DHBT sınavı ne zaman? ÖSYM'nin her yıl gerçekleştirdiği sınavda başaralı olan adaylar kurumda göreve başlıyor.  Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ne zaman yapılıyor? Bu yazımızda sınavla ilgili detayları sizlere aktarıyoruz.

ÖSYM'nin yurt genelinde yapacağı sınavda, kurum kadrosunda yer almak isteyen öğrenciler bu sınava katılım gerçekleştirecek. 2022 DHBT sınav takvimi yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilk defa ya da sözleşmeli atanacaklarda aranılan özellikler belirlendi.

Memur Alımı Sınav Ne Zaman Yapılacak?

DHBT sınavı iki senede bir gerçekleştirilir. 2020 yılında yapılması gereken sınav Covid19 hastalığın artması nedeniyle 2021 yılına ertelenmişti, 2022 DHBT sınavının ise Kasım ayında yapılması düşünülüyor.

Sınav ve başvuru takvimi ile ilgili değişiklikler meydana gelirse bu durumu sitemizden takip edebilirsiniz. DHBT sınavı 27 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. 2022 DHBT sınavı başvuruları ise 07– 17 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular ÖSYM’nin resmi internet adresinden gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Bu kurumda görev almak isteyen adaylar KPSS ve DHBT sınavlarına girmek zorundadır. DHBT puanı iki yıl geçerlidir.

DHBT Sınavı Hakkında

DHBT sınavına KPSS üzerinden kurum tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvuru gerçekleştirebilir. Adaylar sahip oldukları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav yaklaşık olarak 60 dakika sürmektedir. DHBT’ye katılacak adayların KPSS sınavına girmeleri gerekir. KPSS sınavına girmeyen adaylar DHBT sınavına girmeye hak kazanamayacaktır.

Sınava katılım gerçekleştirecek adayların ilgili yıl üzerinden KPSS’ye girmeleri gerekir. Bu sınavdan istenen sonuçları alanlar başvurularını tamamlayabilir. Sınav ile ilgili başvuru ve sınav uygulaması ilgili bilgiler kılavuz üzerinde yer alacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.