2021-2022 AÖL Sınavları Ne Zaman Sona Eriyor? Ne Zaman Açıklanacak?

2021-2022 AÖL Sınavları Ne Zaman Sona Eriyor? Ne Zaman Açıklanacak?

4 Aralık tarihinde online olarak gerçekleştirilen AÖL sınavı ne zaman sona erecek? Soruları merak ediliyor. Aynı zamanda 1.dönem sınavları 10 Aralık tarihine kadar devam edeceği bilgisi verildi. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL 1.dönem sınav sonuçları merak ediliyor. 4 Aralık tarihinde 1.dönem sınavları başlayan AÖL, 10 Aralık tarihine kadar devam edecek. 1.dönem sınavlarını tamamlayan öğrenciler sınavların açıklanmasını merakla bekliyor.

Peki, AÖL 1.dönem sınavları ne zaman açıklanır? AÖL 1.dönem sınavı 4 ile 10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşmeye başladı. Sınavlar online olarak yapılıyor. AÖL sınavı en geç 10 Aralık tarihinden 2 hafta sonra açıklanacak.

AÖL Sınavları Nasıl Değerlendirilir?

AÖL sınavları nasıl değerlendiriliyor? sorusu sınava giren adayların merak ettiği bir konudur. Öncelikle AÖL sınavlarında öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 seçenekli 20 soru soruluyor.

Her doğru cevabın puan değeri 5'tir. Aynı zamanda yanlış verilen cevaplar doğru cevapları hiçbir şekilde etkilemeyecektir. AÖL sınav değerlendirmesi her ders için ayrı yapılmaktadır.

Sınav değerlendirmesi her ders için 100 tam puan üzerinden uygulanacaktır. AÖL sınavında doğru cevaplar dikkate alınarak tüm sorular eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Bunun yanı sıra başarı puanı hesaplaması bu şekilde yapılacaktır. Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılarak yapılacaktır. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru ve yanlış cevap sayısına ilişkin veriler hakkında açıklanma yapılmayacaktır.

AÖL online 1.dönem sınavında doğru cevap anahtarlarında hata bulunması sonucunda Merkez Sınav Kurulu soru ya da soruları iptal etmeyecektir.

Soruların doğru seçecekleri göz önüne alınacak ve değerlendirmeye bu şekilde dahil edilecektir. Aynı zamanda sınav değerlendirme sırasında soru veya soruların hatalı çıkması sonucunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Bunun sonucunda sadece geçerli olan sorular değerlendirmeye alınacak ve puan değerinin tekrar yapılacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.