Galatasaray Süper Lig'den men mi Edilecek?

Galatasaray Süper Lig'den men mi edilecek sorusu sarı kırmızılı takımla ilgili son günlerde sıkça gündeme geliyor.

Süper Lig ve Galatasaray’ın devamı konusu TFF açıklamaları ardından dikkat çeken bir gelişme olarak kaydedildi. Takımla alakalı men söylentileri birçok spor yorumcusunu harekete geçirdi.

Reddedilen Maça Rağmen Devam Kararı

Galatasaray Türkiye Futbol Federasyonu reddetmesine karşın Lokomotiv Moskova ile oynanacak oyunun süreceğini belirtti. Alınan karar ardından talimatlar ve yorumlar gündeme geldi. Lokomotiv Moskova maçını tam kapasite oynamak isteyen Galatasaray, ret kararı ardından açıklama yayımladı.

Yapılan Karşılaşma Başvurusu Reddedildi

TFF açıklamasında UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçının tam kapasite olarak gerçekleşmesinin reddedildiği yer aldı. Galatasaray ise bir kısıtlama olmadan tribüne seyirci alınacağını belirtti.

TFF kamuoyuna bir karar açıklamıştı ve 9 Kasım 2021'den itibaren maçlarda tam kapasite seyirci alımı olacağını belirtmişti. 4 Kasım Perşembe günü yapılacak maç kapsamında Galatasaray bu kurala uymayacağını ve tam kapasite seyirci alacağını belirtti. UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda oynanacak Lokomotiv Moskova maçı 20.45'te gerçekleşecek.

TFF Galatasaray’ı Men Edebilir

Galatasaray'ı Süper Lig'den men etme olasılığıyla gündeme gelen TFF, restleşme durumunun nasıl sonuçlanacağına dair bir açıklama yapmadı.

Birçok spor yorumcusu Türkiye Futbol Federasyonu Etik ve Disiplin Kurulları kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Tahkim Kurulu üyeliği yapan Taner Ünlü, TFF'nin, Galatasaray'ın lisansını askıya alma hakkı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Galatasaray'ı Süper Lig'den men edebileceğini belirtti. TFF, futbol kulüplerini temsil eden bir kurum olarak yönetme hakkını bulunduruyor.

Para Cezası Gelebilir

Ortadaki restleşmeye dikkat çeken Spor Yazarı Atilla Türker, para cezası olasılıklarından bahsetti. Bu durumun Galatasaray Spor Kulübü için hoş bir durum olmadığını belirtti. Para cezasını göze aldığı ve takımın taraftar desteğini ön planda tuttuğu şeklinde yorumlar da geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri